5 beneficii ale uleiului de argan

Ultima actualizare:

    Uleiul de argan are puternice efecete hidratante
Uleiul de argan are puternice efecete hidratante

Uleiul de argan are numeroase beneficii pentru sănătate, dar este de mare ajutor mai ales în tratamentele de înfrumuseţare facială şi corporală. Iată mai jos 5 motive pentru care ar trebui să-l foloseşti şi în ritualul zilnic de îngrijire!

1. Hidratează pielea  - Uleiul de argan este folosit în tratarea pielii uscate şi crăpate. Asta, pentru că are puternice efecte hidratante. Pielea devine, astfel, foarte fină şi catifelată. Uleiul de argan conţine vitamina E şi acizi graşi esenţiali pentru sănătatea pielii. Se absoarbe foarte uşor, nu are o textură grasă şi nu irită. Poate fi folosit pe post de loţiune de corp.

2. Îţi face părul mătăsos - Uleiul de argan folosit pe post de balsam pentru păr ajută la sănătatea podoabei capilare şi la tratarea diferitelor afecţiuni ale scalpului. În timp, părul tău va deveni mai suplu, mai rezitent, mai fin şi strălucitor. Tratează cu succes şi firele despicate.

3. Luptă împotriva acneei - În timp ce alte uleiuri agravează acneea şi nu sunt indicate a fi folosite dacă tenul tău secretă sebum în exces, uleiul de argan este o excepţie. Pentru că nu este gras,  este recomandat pentru tratarea iritaţiilor şi a infecţiilor produse de excesul de sebum. Hidratează şi hrăneşte în profunzime pielea, conţine antioxidanţi care ajută la refacerea rapidă a celulelor şi reduc inflamaţiile.  

4. Menţine sănătatea unghiilor - Uleiul de argan este recomandat a fi folosit ca remediu natural împotriva unghiilor uscate şi casante. Masează unghiile în fiecare seară, înainte de culcare, cu câteva picături de ulei de argan.

5. Are proprietăţi anti-îmbătrânire - Acest tip de ulei poate fi folosit cu succes în tratamentele faciale şi corporale antiaging. Are numeroase proprietăţi benefice pentru sănătate, dar mai ales pentru piele, păr şi unghii. Uleiul de argan reduce ridurile, iar antioxidanţii pe care îi conţine ajută în procesul natural de detoxifiere a pielii. Redă elasticitatea şi strălucirea tenului, previne îmbătrânirea prematură.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net