5 grupuri de alimente care înrăutățesc celulita
Celulita este problema cu care se confruntă în special femeile. Ea este cauzată de inflamația țesutului subcutanat, care este provocată la rândul ei de circulația deficitară a sângelui. În timp ce anumite alimente ajută la detoxificarea organismului și reducerea celulitei, altele sunt bogate în grăsimi saturate, zaharuri și aditivi chimici care înrăutățesc aspectul.
Grupurile de alimente care înrăutăţesc aspectul celulitei sunt:
Alimente procesate
Aceste produse par mereu proaspete şi sunt uşor şi repede de mâncat. Cu toate acestea, gustul puternic, grăsimile şi sodiul prezent, toate au efecte asupra siluetei noastre. Consumul lor regulat duce la acumulare pe pereţii arterelor a lipidelor, la retenţie de apă şi la creştere în greutate. Alimentele la care trebuie să renunţi în caz că ai celulită sunt: bacon, cârnaţi, cremvuşti, şuncă etc.
Produse lactate
Este adevărat că produsele lactate sunt bogate în substanţe nutritive, însă multe dintre ele au o concentraţie mare de grăsimi saturate, motiv pentru care trebuie să le eviţi dacă ai celulită. Totodată, lactoza poate creşte riscul de inflamaţie la persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză.
Află ce alte categorii de alimente înrăutăţesc celulita pe clickpentrufemei.ro.