Ce foloseau femeile din Egipt pentru a scăpa de riduri. Trucul dezvăluit de un medic român

Femeile din Egipt foloseau un truc nebănuit pentru a avea un ten impecabil. Pontul a fost dezvăluit chiar de un chirurg plastician român, care a precizat că procedura era una destul de dureroasă.

ten frumos jpg

Femeile din Egipt foloseau o lumânare pentru a scăpa de  riduri

Doctorul Ioan Lascăr susține că este vorba de o metodă dureroasă, dar care dădea rezultate uimitoare. Încă din vechile timpuri, femeile adorau să fie mereu frumoase și să aibă o rutină de îngrijire, drept pentru care apelau la trucuri inedite. La vremea respectivă nu existau produse cosmetice, însă acestea aveau la îndemână diverse alte metode.

 Una dintre cele mai vechi povești ale femeilor din Antichitate se leagă de ridurile de la colțul ochilor, cunoscute și sub denumirea de„labă de gâscă”. Ei bine, pentru a scăpa de ele, egiptencele foloseau o lumânare. Mai exact, acestea își ardeau ridurile cu ceara obținută. Deși arsura în zona locală era destul de dureroasă, după cicatrizare, ridurile dispăreau ca prin minune. Astfel, egiptencele au fost primele femei care au descoperit ce înseamnă întinerirea pielii.

„Interesul pentru corectarea ridurilor este de mii de ani în atenția femeilor. În Egiptul Antic, femeile foloseau pentru estomparea ridurilor de la colțul ochilor arsura locală cu lumânarea. Se produceau arsuri locale și în urma cicatrizării, arsurile superficiale estompau semnificativ ridurile”, a spus medicul Ioan Lascăr pentru dcmedical.ro.

Alte trucuri pe care le foloseau egiptencele

Pe de altă parte, egiptencele obișnuiau să folosească uleiul de migdale, menit să reducă semnele de îmbătrânire. De asemenea, acesta are rolul de a hidrata și a catifela pielea, dar o și împrospătează cu un miros plăcut. Regina Cleopatra, spre exemplu, folosea lapte și miere pentru a avea o piele fină. De cele mai multe ori, aceasta făcea băi în lapte pentru a-și calma și hidrata pielea, dar și pentru a elimina mirosul neplăcut al corpului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cluj Napoca capitala Ardealului unde se organizeaza TIFF ul  foto tiff jpg
image
image
image
image
image
image
1 placinta cu branza cheddar si legume jpg jpeg
1 horoscop zodii jpg jpeg
banner jocuri de noroc png
prajitura cu prune jpeg
1 zodii ghinioniste jpg jpeg
ten perfect 600x400 jpeg
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
horoscop (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net