Ce tunsoare ți se potrivește în funcție de forma feței. De ce trebuie să țină cont doamnele când își fac o schimbare de look

Când vine vorba de alegerea unei tunsori, forma feței este unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare. La urma urmei, poți alege cea mai frumoasă tăietură nouă, dar dacă nu se potrivește cu fața ta, nu va fi deloc ceea ce ți-ai închipui. Așadar, în loc să optezi pentru cea mai recentă tendință, încearcă să selectezi un stil care se potrivește formei feței tale. Indiferent dacă fața ta este dreptunghi, ovală, pătrată, cerc, triunghi, inimă sau diamant, tăietura potrivită o va încadra și o va echilibra, în timp ce vă va prezenta cele mai bune trăsături pentru un aspect măgulitor. Interesat? Iată ghidul pentru a găsi cele mai bune tunsori pentru forma feței tale.

Ține cont de forma feței atunci când vrei să te tunzi. Foto: Click.
Ține cont de forma feței atunci când vrei să te tunzi. Foto: Click.

Care este forma feței tale?

Înainte de a-ți găsi cea mai măgulitoare coafură, trebuie să identifici care este forma feței tale. Pentru a face acest lucru, încercați să vă fotografiați în fața camerei cu părul legat, pe spate. Apoi, trasează în jurul exteriorului feței și vezi cu ce formă seamănă cel mai mult. Alternativ, îți poți măsura fața, concentrându-te pe lățimea sprâncenelor, a pomeților și a maxilarului și pe lungimea feței de la frunte la bărbie pentru a-i găsi proporțiile. Procedând astfel, ar trebui să puteți vedea care formă este cea mai bună potrivire. De exemplu, dacă fața ta are aceeași lungime și lățime, probabil că este fie pătrată, fie rotundă. Sau, dacă fața ta devine mai largă de la frunte până la linia maxilarului, probabil că este în formă de triunghi.

Tunsori pentru forma feței

Tunsori pentru fețe dreptunghiulare

Cei cu o față dreptunghiulară ar trebui să lucreze pentru a înmuia aspectul maxilarului și al frunții lor ascuțite, fără a mai alungi fața. O tăietură moale în straturi, de exemplu, poate îmbunătăți pomeții în timp ce ascunde colțurile feței. Cu toate acestea, ar trebui să aveți grijă să evitați stilurile prea lungi, care vă pot prelungi și mai mult aspectul. Dacă optați pentru o lungime lungă, încercați să vă aranjați părul cu o explozie, valuri sau bucle, care vor adăuga volum orizontal și vor înmuia unghiurile ascuțite ale feței. În ceea ce privește bretonul, optați pentru franjuri moi, rotunjiți și breton de perdea în detrimentul stilurilor pătrate și opțiunilor de tăiere tocită.

Tunsori pentru fețe ovale

Dacă ai o formă de față ovală, ar trebui să te consideri norocos. Datorită aspectului lor bine echilibrat, fețele ovale se pot potrivi cu diverse coafuri. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unui stil cu impact, ar trebui să luați în considerare să optați fie pentru tunsori lungi, fie pentru o tăietură drăguță și scurtă. Pentru doamnele cu față ovală cărora le place părul scurt, o tunsoare bob contondent sau o tunsoare lob cu straturi subtile vor arăta deosebit de șic. Dacă preferați părul lung, pe de altă parte, optați pentru straturi minime sau coafați-vă părul cu valuri sau bucle. 

Tunsori pentru fețe pătrate

O față pătrată prezintă o frunte lată, pomeți largi și o linie puternică a maxilarului. Așadar, dacă aveți o față pătrată, selectarea unei tăieturi care înmoaie aceste trăsături este esențială pentru un aspect măgulitor. Pentru un aspect care completează structura osoasă, luați în considerare un stil cu despărțire laterală, care va compensa aspectul pătrat. Straturile lungi și aerisite pot fi, de asemenea, măgulitoare și vor ajuta la ascunderea unghiurilor ascuțite ale feței tale. Dacă vă place o lungime decupată, luați în considerare un bob scurt, stratificat. Dar nu uitați să adăugați breton, atrăgând atenția asupra pomeților în loc de linia maxilarului.

Tunsori pentru fețele în formă de inimă

Dacă aveți o față în formă de inimă, structura osoasă va avea o frunte lată și pomeți cu o linie îngustă a maxilarului și a bărbiei. Ca atare, ar trebui să urmăriți să echilibrați forma feței cu o tăietură care să vă micșoreze lățimea sprâncenelor și să mărească lățimea jumătății inferioare a feței. De exemplu, o tăietură lungă în lateral vă va ascunde o parte a frunții, în timp ce vă va atrage ochii în josul feței. Puteți asocia această tăietură cu valuri sau bucle sub ureche pentru a vă uniformiza maxilarul înclinat. Alternativ, o tunsoare pixie despărțită lateral cu capete texturate poate părea superbă și pe o formă de inimă, la fel ca și o tunsoare bob sau o tunsoare lob, care vă va asigura plinătatea în jurul maxilarului.

Tunsori pentru fețe de diamant

Diamantul este o formă de față unghiulară care prezintă o frunte îngustă și o linie a maxilarului cu pomeți în cel mai lat punct al feței. Doamnele cu fețe în formă de diamant ar trebui să urmărească să-și înmoaie unghiurile ascuțite și să-și echilibreze pomeții pentru un aspect cât mai deosebit. Luați în considerare o croială stratificată medie sau lungă purtată cu valuri ciufulite și o parte laterală adâncă pentru un aspect moale. Pe de altă parte, un bob până la bărbie va funcționa cel mai bine dacă doriți să lărgiți aspectul maxilarului. De asemenea, nu uitați să încercați o coadă de cal pentru un aspect care vă va scoate în evidență pomeții, în timp ce lărgiți aspectul.

Tunsori pentru fețe rotunde

Formele feței rotunde prezintă de obicei o lungime și o lățime similare și obraji proeminenți, rotunjiți. Prin urmare, cele mai bune coafuri pentru doamnele cu fețe rotunde sunt cele care adaugă definiție și formă. În special, tăieturile pixie lungi în straturi și agitate arată cel mai bine. Dacă optați pentru o croială în straturi, alegeți straturi lungi, eșalonate, care încep în jurul liniei maxilarului. Dacă vă întrebați ce să evitați, ferește-te de bob și tăieturi cu o singură lungime, împreună cu straturi scurte, care se pot întinde în jurul feței și bucle pline, sporind aspectul rotunjimii.

Tunsori pentru forma feței triunghiulare

Formele feței triunghiulare au o linie puternică a maxilarului, care este mai lată decât fruntea și o bărbie care are o formă pătrată sau plată. Ca atare, pentru doamnele cu fața triunghiulară, este esențial să alegeți o coafură care să echilibreze maxilarul.. Pentru a face acest lucru, încercați să optați pentru o tăietură cu straturi, care vă va înmuia trăsăturile. Cu toate acestea, asigurați-vă că cereți ca acestea să se termine în jurul ochilor și pomeților sau claviculei, deoarece cele care se termină la bărbie vă vor atrage atenția asupra maxilarului. De asemenea, evitați tăieturile drepte, care vă subliniază și maxilarul. Dacă preferați o tunsoare scurtă, optați pentru o tunsoare pixie agitată. Când vine vorba de breton, stilurile scurte în lateral sau ușoare și zdrobite tind să arate cel mai bine, în timp ce bretonul plin și bretonul lateral lung ar trebui evitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Horoscopul lunii iunie horoscop lunar 2023 shutterstock 2056174655 jpg
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net