Cum alegi cel mai bun aparat de gătit în aburi. 6 sfaturi de care să ţii cont

image
Aparatul de gătit în aburi nu trebuie să-ţi lipsească din bucătărie deoarece te va ajuta să prepari cea mai sănătoasă mâncare

Vrei ca familia ta să consume alimente cât mai proaspete şi pline de vitamine? Te-ai decis să găteşti sănătos dar şi să economiseşti timp?Ai nevoie de un aparat de gătit în aburi! Iată  la ce anume trebuie să fii atent dacă eşti hotărât să pleci la cumpărături.

1. Două sau trei recipiente?

În magazine există modele diferite care prezintă două sau trei coşuri. Alege în funcţie de cantitatea de alimente pe care doreşti să o prepari. Daci locuieşti singur, poţi opta pentru un aparat de gătit în aburi ce prezintă doar două coşuri. Dacă familia ta este numeroasă iar mâncărurile sunt diversificate, optează pentru un aparat care are trei coşuri. Un recipient pentru gătit poate avea o capacitate de la 1 litru la 4 litri.

2. Putere de gătit mare sau mică?

Puterea de gătit a aparatului cu aburi este diferită în funcţie de model dar şi în funcţie de capacitatea dispozitiovului şi numărul de coşuri. Pe piaţă, un model slab are o putere de până la 600 W, iar unul puternic paote depăşi 2000 W.

3. Poziţionarea coşurilor

Poziţionarea coşurilor poate fi diferită. La unele modele, coşurile sunt suprapuse, paralel cu baza. Ai posibilitatea de a demonta unul sau două coşuri atunci când găteşti o cantitate maimică de alimente. Capacul poate fi utilizat pentru fiecare coş în parte.  Alte modele prezintă coşurile poziţionate vertical, faţă în faţă. Acestea nu pot fi suplimentate sau reduse.

4. Materialul recipientelor

Coşurile sunt fabricate din materiale diferite în funcţie de model şi de firma producătoare. În general, se găsesc combinaţii de plastic şi inox sau oţel inoxidabil. Majoritatea aparatelor sunt transparente, putând fi observat aspectul alimentelor din interior.

5. Cu sau fără accesorii?

Aparatele de gătit în aburi mai scumpe au şi accesorii: recipient special pentru peşte, coş pentru prepararea orezului, suport pentru ouă, vas pentru supă, recipient de colectare a resturilor alimentare şi tavă de reţinere a apei. În funcţie de cât de mult găteşti dar şi de banii pe care îi ai la dispoziţie poţi alege modele care să aibă în dotare şi astfel de accesorii.

6. Ce funcţii să alegi?

Există foarte multe modele de aparate de gătit în aburi. Aşadar, când plecăm la cumpărături trebuie să ştim exact ce anume ni se potriveşte. Trebuie să fim atenţi la câteva aspecte esenţiale cum ar fi numărul coşurilor, funcţia de comandă manuală sau electromică şi puterea aparatului. Dacă gătim mult, des şi diversificat atunci recomand achiziţionarea unui aparat cu trei coşuri şi putere mare (aceasta variază între 700 şi 1800 W). Aparatele mecanice au un timer, care, în funcţie de alimentele pe care le gătim, poate fi setat un timp ce variază între 5 şi 60 de minute. Atuul aparatelor cu comandă electronică este acela că meniurile de gătire sunt presetate.  Atenţie deci ce model alegem! Dacă am stabilit deja acest lucru, ne putem gândi şi la alte funcţii precum menţinerea mâncărurilor preparate în stare caldă, intensificator de arome, tăvi detaşabile, bol pentru orez, suport pentru ouă. Iată câteva funcţii pe care să le alegi atunci când cumperi aparatul de gătit în aburi!

- Timmerul – te ajută să programezi aparatul pentru a anumită perioadă de timp. În general, perioada maximă ce poate fi setată este de 60 de minute. În momentul atingerii timpului prestabilit, aparatul se va opri.- Funcţia de aburire rapidă – se bazează pe producerea instantanee de abur- Păstrarea alimentelor calde – alimentele deja preparate pot fi păstrate calde pentru o perioadă mai îndelungată de timp- Funcţia Vitamin – presupune o preparare a alimentelor mai puţin agresivă pentru păstrarea vitaminelor.

cub andreea antonescu png
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
Alessia Raiciu 3 webp
image jpeg
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
Lia Bugnar
laura cosoi
cub cheating wife png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
7CLxHrpITMEJ GI HUhnKNJnM4jyrjqRP riXZOgnFvFAiVRc533CUEhHMgHH MCxNEWudHIA2XnWvdBRXzIAzsZs9NdxvEPKPEnlxgUGUM68jCIuA41fl2LbFplKlQZLMIfBCkEgnd4HYRNCY7tueY
7dk28ju7dQSbDtVJazOYDjc6UwLYbuuqW uSDgTl9Oq9o6KBkEqax4sEGHNYtsO7rYOIB1kscU5M5sZLBkKepARmXjhHiuQ9yo 5tmivtJ nCglmiv9zk0bjGh2R ZCIgywT4  uHIm86Vsc2asOFcE
image png
cub cheating wife png
hororoscop jpg
sursa foto Pexels.com