Cum să fii frumoasă şi la vârsta a treia


    Rodica a ajuns  model nu în  tinereţe, ci abia  în urmă cu  7 ani
Rodica a ajuns model nu în tinereţe, ci abia în urmă cu 7 ani

Te sperie bătrâneţea? Crezi că după 40-50 de ani ţi-ai pierdut tot farmecul şi nu mai poţi întoarce capete? Uită-te din nou în oglindă şi ia măsuri! Femeile sunt frumoase şi la vârsta a treia. Ne-o demonstrează Rodica Paléologue, o româncă în vârstă de 60 de ani, care face furori la Paris.

Da, se poate!  Rodica Paléologue, o româncă născută în Bucovina şi crescută în Bărăgan, este manechin la Paris din anul 2011 şi se bucură de un succes fabulos în modă. Fotomodelul senior, care defilează şi pozează pentru branduri celebre din lume, vine marţi, 24 aprilie, la Bucureşti, ca invitată în cadrul celui mai important eveniment de frumuseţe şi modă (Digital Divas by Avon), unde va vorbi în faţa a sute de femei despre stil, eleganţă şi frumuseţe fără vârstă. Câteva dintre secretele ei le-a dezvăluit în premieră pentru Click!

E important să avem o viaţă sănătoasă, cu tot ce presupune ea: să dormim suficient, să mâncăm echilibrat, să facem mişcare, să ne hidratăm. „Printre secretele mele se numără activitatea susţinută, fie că e vorba de sport sau de ocupaţii zilnice care mă menţin dinamică. Spre exemplu, eu îmi fac menajul singură”, spune modelul.

Mulţi nu-i acordă atenţie, dar frumuseţea interioară are un rol extrem de important. Contează mult să avem o igienă spirituală şi un vocabular elevat, pentru că frumuseţea nu este doar a trupului, ci a modului în care te prezinţi în general.

Frumuseţea interioară e influenţată şi de starea de spirit. Trebuie să ai o gândire pozitivă, să înveţi în permanenţă, să ai curiozitatea de a descoperi ce e nou.

Îngrijirea pielii face şi ea diferenţa. E important să te demachiezi zilnic, să foloseşti creme hidratante, să te fereşti de expunerea la soare şi vânt, iar machiajul să fie îngrijit, cu bun gust, nu exagerat.

Silueta se menţine cu o alimentaţie sănătoasă şi cu mult sport. Celebrul fotomodel vă sfătuieşte să alegeţi un tip de mişcare care vă place, astfel încât să o practicaţi în mod constant. „Inclusiv statul în picioare în mijloacele de transport în comun ne ajută la tonifierea musculaturii picioarelor şi a abdomenului, la menţinerea unei poziţii armonioase”.

Stilul vestimentar al Rodicăi Paléologue este şic şi simplu, elegant, în culori deschise, completat de accesorii ieşite din comun.

Lucrează cu cele mai mari case de modă

simeon stalpnicul png

O doamnă de o eleganţă şi o erudiţie desăvârşite, Rodica are o poveste de viaţă impresionantă. Pe când avea un an, a fost deportată, împreună cu familia, într-o mică localitate din Bărăgan. În urmă cu 30 de ani a cerut să plece în Franţa, unde s-a înscris la Sorbona. Celebrul fotomodel cunoaşte 9 limbi străine, printre care latina, sanscrita şi greaca veche. A lucrat pentru Muzeul Luvru, apoi timp de 22 de ani a fost coordonatoarea colecţiilor de carte în limba română de la Biblioteca Naţională a Franţei.  Preocuparea pentru modă a debutat devreme, încă timpul copilăriei, când îşi alegea cu grijă rochiile albe, pe care adesea şi le concepea, le desena şi le cosea singură. În 2011, a fost remarcată în holul unei insituţii de un tânăr din industria modei, surprins de frumuseţea şi trăsăturile ei fascinante. Acesta i-a propus o campanie publicitară. Aşa a început aventura Rodicăi Paléologue în modă, ducând la colaborări cu mai multe case de modă din Franţa, Japonia şi Italia, printre care Bulgari, Chanel şi Louis Vuitton, pentru care a apărut într-un scurtmetraj alături de David Bowie.

simeon stalpnicul png

Ce schimbări trebuie să facă femeile după 40 de ani

simeon stalpnicul png

De ce unele femei arată la 40 de ani ca la 50, iar altele de 50 juri că nu au mai mult de 40? Contează gena, dar şi modul în care se îngrijesc, câtă mişcare fac, ce stil alimentar au. Şi tu poţi sfida vârsta din buletin dacă urmezi sfaturile specialiştilor.

Alimentaţia

În mod natural, odată cu înaintarea în vârstă, corpul nostru suferă schimbări din toate punctele de vedere. Producţia de colagen scade, pielea îşi pierde din tonus şi elasticitate, metabolismul îşi încetineşte ritmul, scade producţia de hormoni tiroidieni şi, de aici, apare creşterea în greutate. Deşi poate mâncăm la fel de puţin ca înainte, începem să depunem grăsime, în special pe abdomen. Masa musculară îşi pierde şi ea din consistenţă, oasele devin mai fragile prin pierderea calciului, apare disconfortul la nivelul coloanei. „Doamnele e bine să înţeleagă faptul că nu mai pot mânca orice, ca la 20 de ani, că nu mai pot scăpa de grăsimea de pe abdomen la fel de uşor, că nu mai pot slăbi doar dacă renunţă la pâine şi zahăr, fiind nevoie şi de sport”, spune antrenoarea de kangoo jumps Kinga Sebestyen, care le sfătuieşte pe femei să evite produsele procesate şi zahărul, să bea multă apă, ceaiuri şi să consume mai degrabă legume şi fructe proaspete, carne slabă (de curcan, pui, peşte, vânat şi fructe de mare), grăsimi bune din fructe oleaginoase crude.

Machiajul

Şi la acest capitol e nevoie de schimbări deoarece, odată cu vârsta, tenul îşi pierde prospeţimea, apar ridurile, nici pleoapele nu mai sunt la fel de ferme. Prin urmare, nici machiajul nu mai poate fi ca la 20 de ani. Trebuie să te adaptezi, să ştii să maschezi defectele şi să-ţi scoţi în evidenţă atuurile. „Multe femei, în disperarea lor de a arăta la fel de bine ca înainte, încearcă să compenseze prin machiaj. Prea mult machiaj. Semnele timpului nu se pot ascunde sub o tonă de fond de ten. Dimpotrivă, machiajul încărcat, accentuat, înăspreşte trăsăturile, maturizează”, spune Florina Mărcuţă, make-up artist şi şefa unei şcoli de machiaj din Bucureşti. Îţi recomandă ca fondul de ten să fie fluid, hidratant, uşor transparent. Cel cu un conţinut mare de pudră încarcă faţa şi accentuează ridurile, mai ales pe cele din jurul ochilor. Pentru pleoape, alegeţi farduri mate, în nuanţe calde, şi evitaţi-le pe cele deschise, sidefate, pentru că măresc vizual pleoapa şi scot în evidenţă pliurile. Şi rujurile în nuanţe stridente, închise, trebuie evitate pentru că îţi dau cu 10 ani în plus.

Părul

Vârsta îşi pune amprenta nu doar asupra pielii, ci şi a părului. După 40 de ani, el nu mai e la fel de strălucitor, de ondulat şi de sănătos ca înainte. Devine mai tern, îşi pierde din strălucire şi din elasticitate. În primul rând, e bine să aplici frecvent măşti hidratante şi să nu îl agresezi prea mult. Apoi contează două aspecte: culoarea părului şi forma acestuia. Pentru doamnele trecute de 40-50 de ani sunt indicate nuanţele deschise, cât mai naturale, de la blond deschis până la castaniu deschis. Blondul este chiar indicat dacă ai fire albe. Negrul, în schimb, înăspreşte trăsăturile şi scoate în evidenţă cearcănele, ridurile şi toate alte imperfecţiuni. Nu este indicat părul lung persoanelor trecute de prima tinereţe. Alege mai degrabă tunsori scurte, care dau o atitudine activă, dinamică, şi care întineresc.

cub kassandra rotariu png
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
onlyfans jpg
Survivor Romania webp
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
7 frontul poza mare jpg
image
image
image
image
image
image
pexels Horoscop 3 noiembrie
mesaje amoroase jpg
1 femeie cu accesorii jpg jpeg
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
cub horoscop supărare png
chocoflan jpeg