Cum să porți părul alb ca să nu te îmbătrânească

Timpul nu iartă pe nimeni şi, mai devreme sau mai târziu, tuturor ne albeşte părul. Doamnele caută, prin vopsire, să ascundă acest „semn de bătrânețe”. Nu vă mai chinuiți, recomandă hairstyliștii! Părul grizonat este pe val și, dacă vă alegeți coafura potrivită, veți fi în ton cu moda.

image

De ce albește părul

În termeni medicali, albirea părului se numeşte caniţie şi, atunci când se face treptat, este un proces normal, natural. Melanina este pigmentul care dă culoare părului şi, cu cât este în cantitate mai mare, cu atât mai închis este firul de păr. În timp, cu vârsta, melanocitele produc tot mai puţin pigment până ce firul de păr devine alb. În mod normal, primele fire albe apar în jurul vârstei de 30 de ani. Fiecare decadă măreşte numărul de fire albe cu 10-20%. Statistic, se apreciază că în jurul vârstei de 50 de ani, aproximativ 50% din populaţie are deja peste 50% din firele de păr albe.

Genele joacă un rol important. Dacă mama sau tatăl tău au albit la vârste tinere, sunt mari şanse să ţi se întâmple şi ţie acelaşi lucru. Însă sunt şi alte cauze ce ţin de alimentaţie, stil de viaţă,  sau şocuri emoţionale puternice. Bolile tiroidiene, deficienţa de vitamine B12 şi/sau acid folic, carenţa de cupru, anemia sau vitiligo sunt alte posibile cauze ale albirii timpurii.

Părul alb e la modă. Trucuri de styling

Din fericire, părul grizonat nu te îmbătrânește. Hairstyliștii din întreaga lume au reușit să-l pună în valoare cu tunsori moderne. Iată câteva trucuri, dezvăluite de specialiștii El Studio Style:

  • Fă-ți câteva șuvițe subțiri, ele vor distrage atenția de la firele de păr alb;
  • Folosește un șampon cu pigment violet. Cu ajutorul lui vei obține o nuanță cenușie extrem de plăcută;
image
  •    Optează pentru o tunsoare complet nouă. Și pentru că părul crește destul de greu, îndrăznește chiar să îl scurtezi considerabil. Fă orice schimbare care te va ajuta să te simți fabulos;
  •   Părul grizonat are tendința să se deterioreze mai ușor și să se electrizeze. Ce ai de făcut? Trasformă conditionerul în prietenul tău cel mai bun. Specialiștii recomandă produse hidratante, dar care să nu încarce, cât și protecții pentru căldura generată de aparatele de styling, și sprayuri pentru strălucire;
  • Nu uita să folosești produse cu ingrediente care funcționează ca o barieră protectoare. Cele cu keratină, componentul cheie al firului de păr, oferă hidratare optimă și strălucire naturală.
  • Și totuși, dacă încă nu ești pregătită să-ți îmbrățișezi noul look și vrei să îți vopsești părul, optează pentru culori mai deschise, care nu cauzează un contrast între firele nou crescute și restul părului vopsit. Dacă procentajul de fire albe e mare, atunci nuanțele de blond ar masca foarte bine creșterea rădăcinii.
  • În ce privește coafurile care ar ascunde cel mai bine rădăcina crescută, specialiștii recomandă coafuri libere, cu o ușoară cărare, eventual făcută acolo unde procentajul de fire albe este mai mic. Totodată și părul prins ar fi o soluție pentru persoanele care nu au așa multe fire albe pe zona de contur.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net