Cum te machiezi la 20, 30, 40 şi 50 de ani

Ultima actualizare:

    La 30 de ani îţi permiţi orice în materie de machiaj. Poţi alege unul natural în timpul zilei şi unul mai accentuat, sofisticat, seara
La 30 de ani îţi permiţi orice în materie de machiaj. Poţi alege unul natural în timpul zilei şi unul mai accentuat, sofisticat, seara

Culoarea ochilor, a părului, a tenului, perioada zilei, hainele şi accesoriile purtate, de toate acestea trebuie să ţinem cont atunci când ne machiem. Specialiştii ne atrag atenţia asupra încă unui aspect – vârsta. Într-un fel ne alegem fardurile la 20 de ani şi altfel la 50.

Dacă la 20-30 de ani îţi permiţi să foloseşti o gamă largă de culori de farduri şi de rujuri, odată cu trecerea anilor paleta de nuanţe se restrânge. Nevoile pielii sunt şi ele altele. Trebuie să-ţi schimbi de la crema de faţă, fondul de ten, până la creioanele dermatograf. Make-up artistul Florina Mărcuţă, soţia actorului Bebe Cotimanis şi şefa unei şcoli de machiaj din Bucureşti, ne spune cum să ne schimbăm strategia de machiaj pe măsură ce trec anii.


    Make-up artistul Florina Mărcuţă
Make-up artistul Florina Mărcuţă

Ar fi păcat de tinereţea şi de prospeţimea ta să o ascunzi sub tone de machiaj. Totuşi, îţi permiţi orice, atât timp cât te avantajează şi e de bun gust. Evită genele false, fardurile de obraz maro sau cărămizii, liniile descendente (spre exemplu linia sprâncenelor – coada sprâncenei să nu fie mai jos decât baza ei), ochii conturaţi cu negru. La această vârstă, singura problemă poate fi acneea. „Pentru a acoperi coşurile şi petele roşii, alege un corector verde, această nuanţă fiind complementară roşului. Apoi foloseşte fondul tău de ten obişnuit, ales într-o nuanţă cât mai apropiată de cea a tenului, pentru a nu crea efectul de mască”, spune Florina Mărcuţă.

Make-up artistul Florina Mărcuţă
Make-up artistul Florina Mărcuţă

30 de ani

Poţi alege orice nuanţe de farduri îţi doreşti, orice ruj sau gloss. Totuşi, make-up artistul nu îţi recomandă nuanţele prea închise, care înăspresc trăsăturile. “Rujurile prea închise îţi dau cu 10 ani în plus. Mai ales dacă ai buzele subţiri. Pe timp de zi, conturarea ochilor în exces, cu creion negru, e prea mult. La fel şi machiajul încărcat. Doar la machiajul de seară ţi le poţi permite”, adaugă specialistul. Problema la această vârstă sunt cearcănele, pe care le poţi ascunde sub un anticearcăn roz.

40 de ani

În cazul multor femei, acum apare criza vârstei de mijloc, îşi simt trecută tinereţea, pe ducă frumuseţea. Prin urmare, caută să compenseze prin machiaj. Prea mult machiaj. Greşit! Ce nu trebuie să-ţi lipsească e o cremă antirid hidratantă şi o cremă contur de ochi. Pentru că acum tenul uscat şi lipsit de strălucire îţi poate ridica probleme. ”Evită fondul de ten cu conţinut mare de pudră, mai ales în jurul ochilor, deoarece scoate în evidenţă ridurile. Poţi renunţa la creionul dermatograf maro în favoarea unuia negru, care scoate mai mult în evidenţă ochii. Fardurile să fie în nuanţe calde, pentru că întineresc”, ne sfătuieşte make-up artistul.

50 de ani

Ideal este machiajul natural, în culori calde. Evită rujurile în nuanţe închise şi fondul de ten prea deschis  sau în nuanţă gălbui. Alege unul fluid, hidratant, cu tentă rozalie.

După 50 de ani

Ai liber la machiaj până la adânci bătrâneţi, numai că trebuie să alegi cosmeticele cu mai multă grijă. Evită marourile şi nuanţele închise pe buze, în schimb poţi pune fard maro şi nuanţe calde, neutre, mate la ochi. 

Greşeli care te îmbătrânesc

În dorinţa de a arăta bine, poţi cădea în extrema cealaltă, avertizează make-up artistul Florina Mărcuţă. Trebuie să ştii că fondul de ten compact pudră aplicat în exces pe o piele deshidratată scoate în evidenţă ridurile. Mai bine alegi un fond de ten fluid, care se absoarbe rapid. Nuanţa acestuia nu trebuie să fie prea  deschisă pentru că dă o paloare obrazului. Feţele prea albe par bolnăvicioase, îmbătrânite. „Renunţă şi la fardul de obraz maro, cărămiziu, pentru că maturizează. Dacă vrei să fii fresh, proaspătă, îmbujorată, alege farduri roz-piersică. Pe cearcăne, în jurul ochilor, pe pleoape, foloseşte iluminatoare, primere sidefate, care estompează ridurile şi dau luminozitate privirii”, te sfătuieşte specialistul.De asemenea, rujurile prea închise înăspresc trăsăturile şi îţi dau cu 10 ani în plus. Nici pleoapele nu trebuie încărcate cu farduri şi ochii conturaţi în exces cu dermatograf negru!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net