Este bicarbonatul de sodiu bun pentru dinți? 4 moduri eficiente de a-l folosi pentru a avea dinți albi

Ultima actualizare:

Un produs versatil, bicarbonatul de sodiu este o necesitate pentru curățare dar nu numai... Are virtuți de frumusețe, are grijă de dinții tăi și ameliorează problemele dentare. Ecologic și biodegradabil, bicarbonatul de sodiu este cunoscut și pentru proprietățile sale igienizante și antiseptice. Așadar, dacă dinții tăi și-au pierdut albul și dacă ai probleme bucale, află cum să folosești această pulbere albă pentru a-ți menține dinții și a-ți recâștiga zâmbetul.

Bicarbonatul de sodiu te ajută să-ți albești dinții. Foto: Click.ro.
Bicarbonatul de sodiu te ajută să-ți albești dinții. Foto: Click.ro.

Este bicarbonatul de sodiu bun pentru dinți?

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient bun pentru periajul pe dinți. Diluat în apă, acționează delicat pentru a curăța dinții cu condiția să nu fie folosit zilnic.

Cu toate acestea, pentru a preveni apariția cariilor, bicarbonatul de sodiu este mai puțin eficient decât o pastă de dinți cu fluor, dar rămâne un agent de curățare excelent pentru dinți. Mai mult, pastele de dinți care conțin bicarbonat de sodiu au proprietăți antibacteriene semnificative, așa cum se prevede în studiul publicat în Biblioteca Națională de Medicină.

Cum se folosește bicarbonatul de sodiu pentru dinți?

Fără îndoială veți fi înțeles că întreținerea dinților cu bicarbonat de sodiu poate fi foarte avantajoasă la toate nivelurile. Albiți, eliminați bacteriile, eliminați respirația urât mirositoare... Iată 4 moduri de a-l folosi.

Folosind pastă de bicarbonat de sodiu

Fiind ușor abraziv, bicarbonatul de sodiu este un ingredient excelent pentru albirea dinților și pentru îndepărtarea petelor vizibile și a decolorărilor galbene. Pentru a-l aplica, îți oferim un truc ușor. Urmați ghidul pas cu pas:

Obțineți următoarele ingrediente:

- Bicarbonat de sodiu (o jumătate de linguriță)
- Apă
- Periuța de dinți
- Apă de gură (opțional)

Cum se prepară

Mai întâi, amestecați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și puțină apă pentru a forma o pastă. Aplicați pasta pe periuța de dinți și apoi periați. Important ! Asigurați-vă că acoperiți bine fiecare dinte cu pastă. Continuați să vă spălați pe dinți aproximativ 1-2 minute. Clătiți cu apă sau apă de gură dacă doriți.

O altă modalitate de a folosi pasta de bicarbonat de sodiu este să o aplici pe dinți și să o lași fără periaj. Clătiți cu apă și dinții își recapătă albul.

Atentie! Utilizați această rețetă o dată pe lună, folosind o periuță de dinți moale. Potrivit UFSBD – Uniunea Franceză pentru Sănătatea Orală – utilizarea unei periuțe de dinți tare crește riscul de deteriorare a smalțului dentar.

Folosind bicarbonat de sodiu în pasta de dinți

Cafeaua, ceaiul, vinul rosu, condimentele... acestea lasa adesea o pată externă pe dinții noștri. Iată o altă metodă de a depăși aceste inconveniente cu bicarbonatul de sodiu. Amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu atacă petele superficiale gălbui de pe dinți. Un praf mic de praf de copt pe pasta de dinți obișnuită vă ajută să vă curățați dinții și să le restabiliți strălucirea. Urmați instrucțiunile noastre!

Vei avea nevoie:

- Un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu
- Apă
- Periuța de dinți
- Pasta de dinți cu fluor

Cum se prepară

Stoarceți o cantitate mică din pasta de dinți obișnuită pe periuța de dinți și apoi presărați bicarbonat de sodiu pe ea. Periați-vă dinții cu mișcări ușoare timp de aproximativ 2 minute. Clătiți-vă gura cu apă.

Folosind bicarbonat de sodiu în apă de gură

O apă de gură pe bază de bicarbonat de sodiu este recomandată pentru a vă curăța dinții. Ar putea fi timpul să înlocuiți apa de gură obișnuită cu un ingredient natural. Pentru a prepara o apă de gură cu bicarbonat de sodiu, rețeta este foarte simplă.

Vei avea nevoie:

- ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
-⅛ linguriță de sare
-un pahar cu apă călduță
-2 picături de ulei esențial de cuișoare

Cum se folosește

Amestecă bicarbonatul de sodiu și sarea într-o cană de apă caldă. Adăugați uleiul esențial de cuișoare. Se amestecă conținutul. Fă gargară cu acest amestec timp de 30 de secunde. Cu această metodă, neutralizezi acizii și lupți împotriva bacteriilor, cu cheia, dinții albi și respirația proaspătă.

Folosind bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen

Pentru a avea dinți sănătoși, nimic mai bun decât combinația de bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. Peroxidul de hidrogen igienizează și reduce sângerarea gingiilor și proliferarea bacteriilor. Bicarbonatul de sodiu ajută la reglarea pH-ului oral. Acțiunea acestui duo este de a desfunda resturile și de a lupta împotriva plăcii dentare. Prin urmare, este important să știi cum să-l folosești. Urmați pașii noștri de mai jos:

Vei avea nevoie:

- Bicarbonat de sodiu
- Apă oxigenată
- Apă
- Periuța de dinți

Cum se folosește

Două părți de bicarbonat de sodiu se amestecă cu o parte de peroxid de hidrogen 1% pentru a forma o pastă. Periați-vă dinții timp de 1-2 minute. Clătiți-vă gura bine cu apă.

Atenție: În caz de arsuri, clătiți cu apă rece și opriți imediat operația. Pentru persoanele cu dinți sensibili, vă recomandăm să evitați orice utilizare a peroxidului de hidrogen pentru a evita declanșarea iritației.

Un alt lucru, clătește-ți bine gura după acest protocol. Dacă este ingerat, peroxidul de hidrogen poate provoca vărsături și tulburări de stomac.

Bicarbonat de sodiu pentru dinți: Care sunt avantajele și dezavantajele?

Utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru întreținerea dinților are cu siguranță avantaje... Dar și dezavantaje.

Beneficii

Pe lângă acțiunea sa de albire a dinților, bicarbonatul de sodiu vă ajută să vă mențineți dinții în mod natural. Iată mai multe beneficii ale bicarbonatului de sodiu pentru dinți.

Reduce aciditatea, tartrul și placa

Bicarbonatul de sodiu este o substanță alcalină și ajută la neutralizarea acidității și la reechilibrarea pH-ului cavității bucale. Vei putea preveni apariția cariilor și vei remineraliza smalțul dinților tăi.

Altceva! Bicarbonatul de sodiu limitează, de asemenea, acumularea plăcii prin îndepărtarea acidului. Mai multe tipuri de pastă de dinți conțin bicarbonat de sodiu pentru a proteja dinții împotriva plăcii dentare. Deoarece respirația urât mirositoare este de obicei cauzată de aciditate, puterile neutralizante ale acestei pudre magice vă ajută să vă mențineți respirația mai proaspătă. Bicarbonatul de sodiu vă curăță cavitatea bucală, îndepărtează reziduurile alimentare și previne formarea tartrului.

Luptă împotriva gingivitei

Gingiile tale sunt umflate, roșii și dureroase? Fă din bicarbonat de sodiu cel mai bun aliat! Acest ingredient activ natural dizolvă reziduurile alimentare blocate și elimină placa dentară responsabilă de bolile gingiilor. Un ingredient de casă care te va ajuta să tratezi în mod natural inflamația gingiilor.

Combate bacteriile

Acumularea de bacterii pe dinți și gingii este principala sursă a problemelor bucale. Cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, bicarbonatul de sodiu reduce apariția bacteriilor în gură, care pot provoca carii și alte dureri de dinți. Periajul ocazional cu bicarbonat de sodiu îndepărtează temeinic reziduurile alimentare care favorizează creșterea bacteriilor.

Calmează aftele

Folosit în apă de gură, bicarbonat de sodiu ca antiinflamator, acționează pentru a calma afte și pentru a promova vindecarea.

Un produs economic

Accesibil și ușor accesibil, bicarbonatul de sodiu este un produs economic pe lângă faptul că este ecologic. Se găsește în supermarketuri sau farmacii.

Dezavantaje

Deși bicarbonatul de sodiu este o opțiune excelentă pentru a avea grijă de sănătatea dentară, are unele limitări. Vă spunem totul!

Gust și textura neplăcute

Dezavantajul major în timpul periajului cu bicarbonat de sodiu este într-adevăr gustul și textura neplăcute. E adevărat, bicarbonatul de sodiu nu are un gust foarte bun. Textura ne dă și impresia că avem nisip în gură.

Pentru a obține beneficiile bicarbonatului de sodiu cu o textură mai bună, utilizați pasta de dinți cu bicarbonat de sodiu. Puteți adăuga câteva picături de ulei esențial de mentă în aluat pentru a reduce gustul sărat.

Albul scăzut al dinților

Bicarbonatul de sodiu este un abraziv ușor, sigur pentru smalț și dinți dacă este utilizat corespunzător. Cu toate acestea, acest ingredient elimină petele superficiale de pe dinți și nu colorarea internă specifică dintelui. Dacă bicarbonatul de sodiu nu funcționează pentru a vă albi dinții, încercați produse care conțin peroxid de hidrogen sau abrazive cu microgranule.

Lipsa de fluor

Numai bicarbonatul de sodiu nu vă oferă protecția împotriva cariilor de care aveți nevoie. Deși fluorul este un element natural care se găsește în apă, aer, oasele noastre, dinții noștri... Mai avem nevoie de un mic strat suplimentar pentru prevenirea solidă.

Bicarbonat de sodiu și lămâie pentru dinți: o rețetă riscantă a bunicii!

Bicarbonat de sodiu și lămâie, o rețetă a bunicii care este foarte populară. Dar atenție, această rețetă este departe de a fi sigură! Dimpotrivă, se dovedește a fi în pericol. Întrebat de CNEWS, Christophe Lequart, chirurg stomatologic și membru al UFSBD, avertizează despre asocierea bicarbonatului de sodiu cu lămâia. „Sucul de lămâie demineralizează smalțul și slăbește dinții. Amestecat cu un produs abraziv precum bicarbonatul de sodiu, suntem siguri că vom deteriora smalțul dinților”, spune dr. Lequart.

Avertisment despre pericolele bicarbonatului de sodiu

Nu este recomandat să utilizați în mod regulat bicarbonat de sodiu. Profesioniștii din domeniul sănătății precizează că utilizarea o dată pe lună este suficientă pentru o bună sănătate orală.

Fiind un produs abraziv, o periuță de dinți cu peri duri crește riscul de deteriorare a smalțului. Preferați utilizarea unei periuțe de dinți cu peri moi în timpul periajului.

Evitați utilizarea bicarbonatului de sodiu în cazul dinților sau gingiilor sensibile.

Întrebări frecvente

1. Care sunt efectele bicarbonatului de sodiu asupra dinților?

Bicarbonatul de sodiu îndepărtează tartrul și previne apariția cariilor. Reglează nivelul pH-ului și dizolvă reziduurile alimentare care nu au dispărut la periaj. Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, cunoscut a fi un produs bun pentru albirea dinților.

2. Bicarbonatul de sodiu albește profund dinții?

Bicarbonatul de sodiu albește dinții, dar îndepărtează doar petele superficiale de pe dinți; nu afectează colorarea internă a dintelui.

3. Cât de des ar trebui să folosiți bicarbonat de sodiu pentru a vă spăla pe dinți?

După cum am menționat mai sus, bicarbonatul de sodiu este un ingredient excelent pentru menținerea sănătății bucale. Cu toate acestea, nu trebuie abuzat! Utilizarea o dată pe lună este suficientă.

4. Care este diferența dintre bicarbonatul de sodiu și bicarbonatul de sodiu de uz casnic?

Ambele tipuri de bicarbonat de sodiu au aceeași moleculă, dar diferă prin puritate. Bicarbonatul de calitate alimentară este supus numeroaselor teste pentru a-și garanta calitatea, în timp ce bicarbonatul de uz casnic este mai puțin pur. Acesta din urmă, numit și bicarbonat tehnic, este folosit pentru curățarea casei. În timp ce bicarbonatul comestibil este potrivit pentru aproape toate utilizările fie în cosmetică, gătit dar și în întreținerea gospodăriei, dacă nu aveți la dispoziție bicarbonatul tehnic scriu cei de la santemagplus.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net