Fructul care întărește unghiile și combate căderea părului. E suficient unul pe zi și vei vedea schimbarea într-o săptămână

Una dintre cele mai mari probleme cu care se întâlnesc atât femeile, cât și bărbații, este căderea părului. De asemenea, unghiile moi care se exfoliază rapid creează și ele mari bătăi de cap. Din fericire există un truc care nu necesită medicamente sau diverse tratamente, ci doar consumul unui singur aliment pe zi. 

Păr frumos și unghii sănătoase / foto: Shutterstock
Păr frumos și unghii sănătoase / foto: Shutterstock

Cu siguranță fiecare dintre noi am auzit cel puțin o singură dată despre avocado și beneficiile lui, care sunt o multitudine. Printre ele se numără și sănătatea firului de păr și a unghiilor noastre. 

Avocado, un aliat de nădejde în creșterea părului și întărirea unghiilor 

Acizii grași mononesaturați și vitaminele din complexul B pe care le conține fructul de avocado ajută la hidratarea părului și a scalpului. Persoanele care au consumat des avocado au observat o îmbunătățire a podoabei capilare și o rezistență mai mare a unghiilor. 

Avocado poate fi inclus în alimentație, cel puțin la o masă pe zi. De asemenea, există și câteva „tratamente” făcute în casă pentru un păr mai sănătos și unghii mult mai rezistente. 

Mască de păr cu avocado 

Avocado / foto: Shutterstock
Avocado / foto: Shutterstock

Fructul de avocado este recunoscut pentru proprietăți antioxidante pe care le are. De asemenea, încetinește procesul de îmbătrânire. Mai jos regăsiți o mască de casă benefică pentru păr, care conține pulpă de avocado, care înmoaie, hrănește și hidratează firele de păr uscate sau degradate. 

Ingrediente pentru masca de păr: un avocado, un ou, o lingură de ulei de ricin și ulei de măsline.

Tot ce trebuie să faci este să pisezi pulpa de la avocado foarte bine cu o furculiță până când obții o pastă consistentă. Următorul pas constă în oul pe care îl pui peste pasă și pe care ulterior le amesteci foarte bine. Uleiul de măsline se pune până când compoziția devine puțin mai groasă decât cea a unui balsam pentru păr, apoi se pune și lingura de ulei de ricin. 

Se aplică pe lungimea firului de păr, se masează foarte bine și se lasă să acționeze aproximativ 30 de minute. Ulterior, se clătește cu apă caldă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop shutterstock jpg
fructe murate istock jpg
gem struguri jpg
Cum sa eviti depresia dupa vacanta de vara  3 trucuri si sfaturi jpg
must de struguri jpeg
chiftele pexels jpg
mituri despre zodii jpeg
click ro (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net