Fructul care te ajută să ai un ten de vis! Consumă-l regulat și rezultatele vor veni rapid

Kiwi sunt plini de vitamine, minerale și compuși vegetali benefici care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante cunoscute pentru a susține sănătatea pielii.

Fructe jpg

Beneficiile kiwi-ului pentru piele

Kiwi este bogat în vitaminele antioxidante C și E. În plus, kiwi conține compuși vegetali, inclusiv polifenoli, care oferă, de asemenea, beneficii antioxidante și antiinflamatorii. Consumul lor ar putea fi benefic pentru sănătatea pielii în mai multe moduri.

Vitamina C- Studiile pe animale arată că vitamina C poate limita deteriorarea pielii de către radiațiile ultraviolete (UV). De asemenea, această vitamină promovează formarea colagenului și poate preveni decolorarea pielii din cauza petelor de vârstă sau din alte cauze.

Vitamina E- Această vitamină ajută la protejarea pielii de daunele cauzate de radiațiile UV și de stresul oxidativ.

Luteină și zeaxantină- Mai ales atunci când sunt combinați, acești antioxidanți pot reduce petele întunecate de pe piele. De asemenea, ei pot crește nivelul de carotenoizi, care vă protejează pielea de efectele nocive ale luminii solare.

kiwi 40111208 xl jpeg

Polifenoli- Kiwi conține un polifenol din familia flavonoidelor numit galat de epigallocatechin (EGCG). EGCG vă poate proteja pielea de stresul oxidativ și, eventual, chiar de cancerul de piele. Coaja kiwi-ului este comestibilă și conține mai mulți dintre acești nutrienți decât interiorul dulce.

Un studiu în eprubetă din 2005 a constatat că polizaharidele - un tip de zahăr - din kiwi au stimulat producția de celule cutanate keratinocite, printre alte efecte. Keratinocitele sunt celule predominante în epidermă, stratul cel mai exterior al pielii.

Cum să folosești kiwi-ul în îngrijire

O dietă care să includă o varietate de alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele, legumele și peștele, ar putea fi o abordare mai bună, mai realistă și mai plăcută pentru a vă îmbunătăți sănătatea pielii prin alimentație.

Unora le place să folosească măști de ochi cu kiwi - felii de fruct așezate pe pleoape - pentru a reduce umflăturile și cearcănele. Puteți, de asemenea, să faceți o mască cu kiwi pentru ten și alte substanțe nutrivitive. Puteți folosi și seruri sau produse de ăngrijire care conțin semințe sau extract de semințe de kiwi pentru ten și piele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net