Gene perfecte? Uite cum să foloseşti mascara

ochi
ochi

Cine nu-şi doreşte gene lungi, dese şi frumos arcuite?! Salvarea stă în mascara, însă câteodată, în dorinţa noastră de a obţine maxim efect, reuşim exact opusul - gene prea încărcate, încâlcite, care se văd nenatural.

Primul lucru la care trebuie să fii atentă este termenul de valabilitate al produsului folosit. De obicei acesta se foloseşte 3-6 luni de la deschidere. Dacă s-a uscat, i s-a schimbat aspectul şi mirosul, trebuie aruncat. Nu încerca să-l fluidizezi cu apă sau parfum pentru că ochii sunt o zonă sensibilă. În caz contrar, rişti iritaţii, dar nici genele nu vor arăta mai bine. O periuţă prea uscată nu va „unge" bine firele de păr.

Unele fire au crescut haotic, stau strâmbe, încâlcite? Mascara nu va rezolva problema, indiferent cât ar fi de bun, ne spune Florina Mărcuţă, make-up artist şi şefă a unei şcoli de machiaj din Bucureşti. De folos ar fi un cleştişor special care întoarce genele şi le poate schimba forma. Abia apoi poţi aplica mascara.Potrivit specialistului, se aplică de la bază către vârfuri, orientând genele spre exterior, ca să pară ochiul mai alungit.

„Când ochiul are o linie descendentă, nu se aplică mascara pe ultimele gene, ca să nu accentuezi şi mai mult forma. Mascara se aplică după fard şi dermatograf, iar ca să nu murdăreşti cumva pleoapa machiată, o acoperi cu un deget şi ţii privirea orientată în jos. În cazul în care o particulă de mascara cade pe faţă, se lasă să se usuce şi apoi se îndepărtează cu un beţişor înmuiat în pudră", mai spune Florina Mărcuţă.

Pentru un plus de volum, aplică mascara şi deasupra genelor, la început, apoi continui periindu-le de jos în sus şi dându-le forma dorită. O greşeală pe care o fac multe femei este exagereze şi, în dorinţa lor de a avea gene cât mai lungi şi mai dese, aplică mascara mai mult decât este necesar. Genele lor vor părea încărcate, încâlcite, nenaturale.


    ochi
ochi
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
infidelitate jpeg
cub andrele png
vouchere pentru energie electrica jpg
Kirstie Alley și John Travolta, sursă foto: Contul oficial de Instagram al actriței
nick carter gettyimages 187744547 jpg jpeg
Buzau 1 jpg
cub Daniel Onoriu png
image
image
image
image
image
image
infidelitate jpeg
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
calatorie gadget granita harta Sursa foto: Framey.io
gradina chitara meditatie terasa
horoscop jpg
oversize sau mulata ce rochie va fi in tendinte in acest sezon jpg