Top cele mai bune remedii naturiste pentru părul uscat

Când părul tău se simte uscat la atingere, poate fi, de asemenea, fragil și greu de coafat. Vestea bună este că există câteva lucruri pe care le poți face. Să ai părul uscat nu înseamnă că ai o problemă de sănătate mai mare sau că este ceva în neregulă cu podoaba capilară pe care o ai. Expunerea la soare, coafarea la căldură, umiditatea, fumatul și multe altele pot contribui la apariția părului deteriorat și uscat. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să aveți grijă de părul uscat.

Când părul tău se simte uscate, poate fi, de asemenea, fragil și greu de coafat. Foto: Click.
Când părul tău se simte uscate, poate fi, de asemenea, fragil și greu de coafat. Foto: Click.

1. Tunde-l puțin!

Dacă părul tău este prea uscat, ar putea avea nevoie de o resetare sub forma unei tunsori proaspete. Chiar dacă părul nu este foarte lung, vârfurile despicate pot face părul greu de coafat și pot contribui la senzația de uscat sau aspru.

Vizitează-ți stilistul și tunde părul care este nesănătos și care îngreunează creșterea proaspătă a acestuia. În timp ce ești acolo, întreabă stilistul dacă are sfaturi pentru tipul și lungimea ta de păr. Aceștia pot recomanda o nouă rutină de coafare care poate împiedica deteriorarea părului.

2. Hrănește-l cu vitamine

Știți că aveți nevoie de anumite vitamine pentru a vă hrăni corpul, dar anumite vitamine au un impact direct asupra sănătății părului și a unghiilor. Vitamina A, vitamina C, biotina (uneori numită vitamina H) și fierul mineral vor contribui la un păr care arată mai sănătos.

Deoarece vitaminele prenatale conțin toate vitaminele de mai sus, unii oameni le iau doar pentru felul în care le îmbunătățesc aspectul părului. De asemenea, este popular în acest moment să luați suplimente care conțin doar biotină pentru a vă face părul să arate mai bine. Cu toate acestea, cercetările recente nu susțin ideea că biotina face o mare diferență. De asemenea, s-ar putea să vă uitați la suplimentele cu proteine marine, despre care s-a demonstrat că ajută părul să fie mai sănătos.

3. Adaugă omega-3 și antioxidanți în dieta ta

Proteinele marine împiedică părul să se subțieze și îl pot face să arate mai strălucitor. Pentru a obține rezultate similare fără a lua suplimente, crește cantitatea de proteine marine din dieta ta. Aceasta include: somon, stridii, macrou, ton și sarcine. Toate acestea sunt bogate în peptide și omega-3, care vă pot face părul mai strălucitor.

De asemenea, ați putea lua în considerare consumul de mai mulți antioxidanți pentru a combate stresul oxidativ, ceea ce face părul să pară mai bătrân. Unele alimente care sunt bogate în antioxidanți includ: nuci, fasole roșie, afine, brocoli și roșii.

4. Evită să te speli pe păr în fiecare zi

Șamponul îndepărtează murdăria și transpirația din păr, dar, de asemenea, vă îndepărtează părul de sebum. Sebumul este uleiul natural care face părul mai ușor de intreținut și, când ai cantitatea potrivită, strălucitor. Prea mult sebum duce la un aspect gras al părului.

Dar probabil că nu trebuie să vă dezlipiți părul de sebum în fiecare zi – cel mai probabil vă puteți spăla părul o dată la două zile și, ca urmare, vă puteți vedea părul mai sănătos. Dacă nu puteți lăsa măcar o zi între spălări, cel puțin folosiți un șampon special pentru părul uscat sau chiar încercați un șampon pentru copii. Ambele curăță ușor, fără a îndepărta părul complet de uleiul său natural.

5. Înfășoară părul în loc să-l lași să se usuce la aer

Dacă părul tău este fragil și greu de coafat după ce l-ai spălat, ar putea pierde prea multă umiditate în timpul procesului de uscare. Încercați să vă înfășurați părul cu o cârpă sau un prosop după ce l-ați spălat în loc să îl lăsați să se usuce la aer.

Dacă dormi cu părul ud, folosește o față de pernă de mătase pentru a împiedica umiditatea părului să se absoarbă în perne. Dacă vă lăsați părul ud pentru perioade lungi de timp, un studiu din 2011 a observat daune.

6. Reducu coafarea cu căldură

Coafarea cu căldură pentru a ondula, a îndrepta sau a adăuga volum părului ar fi putut face parte din rutina ta zilnică de ani de zile. Poate fi și motivul pentru care părul tău se usucă.

Un studiu al firului de păr înainte și după uscare cu căldură a arătat daune semnificative la părul participanților. Dacă aveți de gând să vă uscați părul, păstrați uscătorul la cel puțin 6 inci distanță de firul de păr pentru cele mai bune rezultate.

7. Încearcă dușuri mai reci

Apa fierbinte pe care o folosiți pentru a vă clăti corpul sub duș ar putea, de asemenea, să vă opărească părul. Dușurile reci au unele beneficii pentru sănătate, iar creșterea părului mai rapid ar putea fi printre ele. După ce vă șamponați și vă condiționați părul la duș, clătiți părul la o temperatură mai rece a apei timp de un minut sau două pentru a revitaliza firele și a vă împrospăta scalpul.

8. Folosește uleiuri esențiale

Uleiul de argan marocan a devenit un remediu popular pentru părul uscat. Nu știm prea multe despre cum sau dacă acest remediu funcționează în mod concludent, dar este ușor de încercat. Utilizarea câtorva picături de ulei de argan pe vârfurile părului poate oferi acestuia un aspect mai finisat și mai suplu. Uleiurile esențiale, cum ar fi uleiul de mentă și uleiul de lavandă, pot ajuta la stoparea căderii părului și la prevenirea ruperii.

Amestecând uleiul de mentă, uleiul de lavandă și un ulei purtător, cum ar fi uleiul de argan sau de cocos, pentru a face un parfum rapid de păr, vă poate face părul să se simtă mai puțin uscat în timp.

9. Poartă o pălărie

Razele ultraviolete vă pot deteriora firul de păr în același mod în care vă pot deteriora pielea. Dacă aveți părul uscat, limitați expunerea părului la aceste raze. Purtați o pălărie în timpul activităților zilnice și evitați expunerea prelungită la soare. Dacă părul tău a fost deja expus la razele UV, netezirea unui gel pur de aloe vera pe păr ar putea ajuta la repararea daunelor.

10. Încearcă uleiul de cocos

Uleiul de cocos este un emolient natural. Asta înseamnă că umple golurile din firele de păr dacă acestea au fost deteriorate de căldură sau de soare. Un studiu din 2005 a arătat că uleiul de cocos este deosebit de bun la penetrarea fibrelor părului. Prin netezirea părului șuviță cu șuviță, uleiul de cocos îmbunătățește aspectul general al părului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net