Tratamentul unghiilor după folosirea îndelungată a gelurilor UV

Atunci când folosești o perioadă îndelungată gelurile UV, ai neapărat nevoie de tratament pentru unghii. Deși manichiura ta arată foarte frumos atunci când folosești aceste geluri, iar unghiile pot fi făcute după dimensiunile și modelele dorite de tine, unghia ta naturală are totuși de suferit din această cauză. 

Tratament pentru unghii cu gel

După o utilizare îndelungată a gelurilor UV, unghia naturală se deteriorează. Devine mult mai fragilă, mai casantă și se exfoliază mai ușor. Indiferent de cât de bine este făcută manichiura sau de calitatea produselor utilizate, sunt niște efecte care nu pot fi evitate. Din fericire însă, pot fi totuși tratate. Astăzi îți oferim câteva sfaturi utile despre modul în care poți să aplici chiar tu un tratament pentru unghii, la tine acasă.

Citește și: Keratina, ingredientul-cheie pentru o piele radioasă și un păr ce strălucește de sănătate

Tratament de unghii după renunțarea la gelurile UV 

Manichiura cu gel este una dintre cele mai cerute proceduri datorită faptului că unghiile d acest fel rezistă până la trei săptămâni, înainte să fie nevoie de vreo procedură. Însă, atât gelul folosit, cât și procedurile prin care acesta este îndepărtat de pe unghia naturală, produc daune.

De cele mai multe ori este curățat prin pilire, așa că unghiile tale rămân fragile, se rup mult mai ușor, își pierd din strălucire și se exfoliază mult mai ușor. Dacă vrei să le întărești, renunță o perioadă mai lungă la manichiura cu gel și aplică următoarele sfaturi, înainte să folosești un tratament pentru unghii.

Vezi și: 8 trucuri uimitoare cu lacul de unghii, care îți fac viața mai ușoară!

Nu mai aplica lac sau ojă timp de cel puțin două săptămâni. Cel mult, dacă simți neapărat nevoia, poți folosi un lac hrănitor, care să protejeze unghiile de exfoliere, ca tratament pentru unghii informează Doc.ro. Taie unghiile scurt, de preferat cu marginile rotunjite, ca să nu se rupă. Dacă ai unghii cu gel, trebuie neapărat să lași perioade mai lungi între aplicările gelului UV, ca să eviți distrugerea unghiei naturale.

Asigură-te că și alimentația ta include produse utile pentru unghii sănătoase, în special fructe și legume bogate în vitamine și minerale, dar și lactate și proteine. Poartă mănuși când faci niște activități dăunătoare unghiilor sau evită ceea ce ar putea afecta și mai tare, precum deschiderea conservelor sau utilizarea produselor de curățenie, fără protecție.

Tratament pentru unghii deteriorate cu ulei de jojoba, argan sau cocos 

Unghiile afectate de gelurile UV trebuie neapărat să fie hidratate. Acesta este primul pas în orice tratament pentru unghii deteriorate. Cumpără de la Plafar sau de la farmacie ulei de jojoba, de argan, de cocos, de măsline sau chiar ulei de ricin, apoi înmoaie unghiile în el și lasă-le să se hidrateze cel măcar 15-20 de minute.

Bicarbonat pentru unghiile care se exfoliază după folosirea gelului 

Un alt ingredient ieftin și la îndemâna oricui, care face minuni pentru manichiură, este bicarbonatul de sodiu. Se amestecă bine trei linguri de bicarbonat cu puțină apă călduță, până se formează o pastă cremoasă.

Se aplică pe toată suprafața unghiilor și se lasă să acționeze timp de 10 minute. După ce a trecut timpul, se spală bine mâinile cu apă rece. Procedura se repetă de câteva ori pe săptămână, timp de o lună.

Iată și: Ce soluții ai pentru construcția unghiilor: gel, acril sau acrigel. Care ți se potrivește?

În cât timp se regenerează unghiile după gel 

În mod normal, perioada de recuperare diferă de la persoană la persoană. Însă, chiar dacă după o lună sau două ți se pare că aspectul unghiei s-a îmbunătățit, se recomandă să iei totuși o pauză de trei luni, ca să ajungi la un rezultat pozitiv în procesul de recuperare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
zodii muncitoare jpg
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
horoscop jpeg
tocana ficat ceapa jpeg
horoscop pexels jpg
cub horoscop iertare png
5 RETETE de salate mega sanatoase pentru pachet Ce sa iei cu tine pentru pranzul de la munca (1) jpg
piure de cartofi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net