Vinul fiert, magia iernii! Rețeta secretă a unui viticultor: „Fără portocală sau scorțișoară”

Ultima actualizare:

Vinul fiert este, indiscutabil, specialitatea care dă savoare fiecărei ierni. Rețetele cuprind scroțișoară și portocale sau diverși aditivi cu aromele respective. Totuși, există rețete care nu includ cele două arome exotice, la fel sau poate chiar mai bune.

Vinul fiert poate fi la fel de delicios și fără portocală sau scorțișoară
Vinul fiert poate fi la fel de delicios și fără portocală sau scorțișoară

Un viticultor buzoian propune o variantă mult mai aromată, arată Adevărul.ro. Ce poate fi mai reprezentativ pentru această perioadă a anului decât o cană fierbinte de vin roșu de casă, cu arome senzaționale? Celor mai mulți dintre noi, cea mai cunoscută ne este rețeta de vin fiert cu scorțișoară și cu felii de portocală.

Sunt, însă, și alte condimente ce pot fi adăugate în băutura fierbinte, precum anasonul, cuișoarele sau piperul, dacă doriți să-i imprimați un pic de iuțime. Indiferent de aromele dorite, e important de știut faptul că vinul nu trebuie să fiarbă la 100 grade Celsius, ci doar să fie încălzit la foc mic, pentru a nu-și pierde tăria și gustul. Un experimentat viticultor buzoian propune o variantă de vin roșu, îmbunătățit prin adăugarea unui amestec de câteva plante. Este vorba despre un sortiment unic de merlot, obținut de viticultorul Marin Lupu din Breaza, Buzău. Fermierul buzoian a macerat în acest vin nouă ierburi aromatice.

„Plantele pe care le-am macerat în acest vin au imprimat niște arome deosebite. Vorbim aici de cel puțin patru plante foarte puternice, precum pelinul, coada șoricelului, oregano și măceșe. Am folosit o cantitate mare de măceșe, de la care, prin vitamina C din compoziția lor, au conservat natural și foarte bine vinul“, precizează Marin Lupu, proprietar de cramă, citat de Adevărul.ro.

Marin Lupu, din comuna buzoiană Breaza, este unul dintre zecile de proprietari de viță de vie şi crame din zona dealului Istriţa, parte a vestitului areal Dealu Mare, din Subcarpații de Curbură. Pentru a rezista concurenței, viticultorul din Breaza a decis să dea frâu liber imaginației și să experimenteze noi sortimente. Așa a creat acest vin, pe care l-a botezat „Miracol”. Producătorul vinului cu plante aromatice spune că licoarea sa specială rezistă foarte mult în timp, deși nu a primit niciodată sulf, conservant sau alți aditivi. El crede că plantele sunt cele care au reușit să conserve miraculos băutura. După fierbere, vinul capătă aromă și mai intensă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net