Vedetă TVR, declarații emoționante: „Foarte puţin din ceea ce fac îmi aparţine"

#Exclusiv Click!

Vă facem cunoştinţă cu realizatoarea emisiunii „Dăruieşte, Românie!”, de la TVR 3: Carmen Târnoveanu. Este originară din Iaşi, oraş unde a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, apoi Filosofia, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, dar s-a îndrăgostit de radio şi de televiziune, aşa că traseul carierei a îndreptat-o către aceste domenii.

Carmen Târnoveanu prezintă emisiunea “Dăruieşte Românie!”, în fiecare sâmbăta, de la ora 13
Carmen Târnoveanu prezintă emisiunea “Dăruieşte Românie!”, în fiecare sâmbăta, de la ora 13

Cand ai debutat în televiziune?

Îmi amintesc că ascultam Radio Contact cu atâta atenţie, încât, chiar dacă, la momentul acela, nu cunoşteam vocabularul specific meseriei, puteam să descriu, cu exactitate, ce se întâmpla într-o oră de emisie. Adică, ştiam că emisiunea începe cu o scurtă prezentare, că anumite melodii se repetă la intervale clare de timp... Eram fascinată de radio, de cum se armonizează vocile într-un aparat, pentru a-ţi spune o poveste.

Așadar, totul a pornit de la radio...

Da, am ştiut dintotdeauna că şi eu pot face asta! Nu mă întrebaţi de ce, nici acum n-am un răspuns... Îmi alegeam fragmente din articolele din ziare şi le citeam cu voce tare prin casă, imaginându-mi că vorbesc la radio. Nici părinţii mei nu ştiu istoriile astea, e prima dată când vorbesc, să zicem, serios despre ceva ce întotdeauna mi s-a părut doar o joacă... Eram un copil pe-atunci, deci, se înţelege că nu îmi era greu să cred că totul este posibil... Şi a fost.

Cum anume?

După admiterea la facultate, la un început de toamnă, am auzit la radio de un concurs de preselecţie. M-am înscris, m-am prezentat şi m-au acceptat. Am început cu emisii în weekend, apoi emisii de linie şi, mai târziu, emisiuni de autor. Am rămas în radio 12 ani, iar după primii cinci, am început să lucrez, în paralel, ca moderator şi în televiziune. Şi povestea se scrie la fel şi astăzi.

Carmen Târnoveanu: „Nu a deschis nimeni uşi în locul meu”

Și cum a fost drumul carierei tale până acum?

Drumul? Aş spune doar că perseverenţa şi credinţa fac cea mai bună echipă atunci când ştii, concret, unde vrei să ajungi. Şi mai e ceva, toţi ştim cine suntem cu adevărat. Adevărul, acesta este temelia pe care se aşază fiecare experienţă din viaţa noastră. Meseria aceasta este una vocaţională. Deci, foarte puţin din ceea ce fac îmi aparţine. Restul e numai Dumnezeu, care m-a însoţit la fiecare pas, şi oamenii care au ales să fie lângă mine. Nu am avut şansa unui mentor, nu a deschis nimeni uşi în locul meu, însă mi-au ieşit în cale destui oameni care m-au lăsat să încerc. Iar ca să reuşeşti, de foarte multe ori, e nevoie doar de o încercare. ​

Ce îţi place cel mai mult la jobul tău?

Ah, aici e simplu şi la obiect, directul. Emisiunile în direct, conexiunea reală, concretă, pe toate planurile cu ceea ce sunt şi cu ceea ce am de realizat.

Cum decurge o zi din viaţa ta şi care sunt momentele preferate?

Depinde de zi. În weekend, ador liniştea de acasă, a doua cafea băută pe tihnite şi mesajele pe care le primesc după difuzarea emisiunii. Iar în timpul săptămânii, trăiesc privilegiul de a nu simţi povara nici unei responsabilităţi profesionale, oricât ar fi de complicat sau de încărcat programul de lucru. Ştiu că merită.

Ce dorinţe ai de la 2023?

2023 ştiu că este anul marilor bucurii. Să fim sănătoşi şi să le trăim cu intensitate!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
netflix pixabay jpg
image png
netflix pixabay jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net