Avem fete de aur! Gimnastele din România au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatele Europene de la Sofia

Ultima actualizare:

    Avem fete de aur
Avem fete de aur

Bruxelles 2012, România a cucerit aurul în proba de echipe a Campionatelor Europene. Ieri, la doi ani distanţă, fetele lui Octavian Bellu şi Mariana Bitang şi-au apărat cu succes titlul obţinut în Belgia, cucerind astfel cea de-a şaptea medalie de aur continentală din istoria naţionalei noastre.

"Fetele de aur", Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Alina Stănilă şi Silvia Zarzu, au avut un total de 172.754 puncte la cele patru aparate, impunându-se categoric în faţa sportivelor din Marea Britanie (170.663 puncte) şi Rusia (169.329).

"Tricolorele" au început la sărituri, au continuat la paralele şi au încheiat cu aparatele favorite, bârnă şi sol.

"Veteranele" lotului, Iordache şi Bulimar, au avut sprijin şi din partea debutantelor, care, spre deosebire de calificări, au avut un concurs fără ratări. "M-a impresionat toată echipa României, cum s-a adunat şi s-a bătut pentru medalia de aur de la un capăt la celălalt al finalei.

Am avut şansa să fim aproape de ţară, la Sofia, iar oamenii veniţi de acasă ne-au încurajat, le mulţumim", a declarat preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica.

Avem fete de aur
Avem fete de aur

Astăzi avem emoţii din nou pentru gimnastele noastre.

În finalele pe aparate, România este reprezentată de Larisa Iordache la sărituri, paralele, bârnă şi sol şi Diana Bulimar la bârnă.

Am luat medalii şi la junioare

Campionatele Europene de la Sofia au început cum nu se poate mai bine pentru românce. Dacă senioarele au reuşit să câştige ieri medalia de aur în proba de echipe, nici junioarele nu s-au lăsat mai prejos. Micile tricolore au cucerit două medalii:în proba de echipe au urcat pe treapta a treia a podiumului, iar la individual-compus Laura Jurcă a reuşit să termine concursul a doua, adjudecându-şi medalia de argint.

Avem fete de aur
Avem fete de aur
image
image
image
image
image
image
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
Mesut Ozl jpg
John Ene, Sportpictures jpg
fani ungaria jpg
Lionel Messi, Getty jpg
erling haaland, getty jpg