Crede Lipă că violența are loc în sport? Declarații uluitoare făcute în direct


    Elisabeta Lipă îi apără pe Bellu și BitangFoto: Facebook
Elisabeta Lipă îi apără pe Bellu și BitangFoto: Facebook

Dezvăluirile Mariei Olaru cu privire la bătăile și jignirile repetate la care a fost supusă de cei mai titrați antrenori de gimnastică, Octavian Bellu și Mariana Bitang, nu rămân fără ecou. Mai multe fost gimnaste au ieșit deja la rampă cu dezvăluiri care par a confirma cele spuse de Maria Olaru în cartea autobiografică "Prețul Aurului. Sinceritate incomodă", dar există și persoane care nu par a crede o iotă din vorbele ei.

Cea mai valoroasă canotoare a României, din toate timpurile, Elisabeta Lipă, actualul ministru al Tineretului și Sportului, este unul dintre oamenii care pun la îndoială mărturisirile șocante ale lui Olaru. Joi, 3 iunie, cele două au fost puse față în față la emisiunea "Campionii Digi Sport", iar Lipă nu a ezitat să le ia apărarea celor doi antrenori vizați de comentariile fostei gimnaste, dând chiar impresia că Maria Olaru nu a spus adevărul: “Acele pasaje din carte sunt tendențioase, nu aveau ce să caute acolo. Nu cred că Maria a fost atât de sinceră în pasajele alea pe care le-a scris. Nu o văd pe Mraian (Bitang) spunând lucurile astea, nici pe Bellu bătând sportivi, nu-i văd. Dacă am fost vreodată lovită de antrenorii mei, nici nu o să spun, căci ei m-au scos campioană olimpică, vicecampioană olimpică, mondială, europeană. Și dacă m-au călcat în picioare sau m-ar fi călcat în picioare, nu o să spun niciodată. Am tot respectul pentru ei că m-au scos campioană olimpică”.

Potrivit celor de la gsp.ro. la sfârșitul emisiunii, Lipă s-a apropiat de Maria Olaru și i-a spus: "Știu, Marie, că așa e, dar nu trebuie să spui!". Să fie ministrul de o altă părere atunci când luminile din platou se sting?

"Nu sunt de acord cu denigrarea unor antrenori de valoare"

La o zi de la emisiunea de la Dig Sport, Elisabeta Lipă a făcut câteva precizări și pe Facebook: "Nu sunt, nu am fost și nu voi fi de acord cu violența în sport. Am precizat acest lucru categoric și la emisiunea la care am participat alături de Maria Olaru. Orice formă de agresiune nu are de-a face cu sportul, în general, și cu sportul de performanță, în special.

Nu sunt, însă, de acord, nici cu denigrarea unor antrenori de valoare, care au obținut rezultate cu care această țară s-a mândrit ani la rând. Daca cineva a greșit, să plătească. Sunt mamă, nu accept ca vreun copil să fie lovit, chiar și în numele performanței. Dar cunoscându-i pe Octavian Bellu și Mariana Bitang, îmi vine greu să cred că ar fi capabili de acte de violență. Eu mi-am respectat și îmi respect și acum antrenorii, nu cred că denigrarea acestora ar ajuta pe cineva.Am participat și voi susține întotdeauna campaniile de combatere și prevenire a violenței în sport. Performanța nu trebuie obținută prin violență, chiar dacă, fără disciplină și sacrificii, știm cu toții, este greu de crezut că poți atinge performanță înaltă."

Bancnotele care valorează 1800 de lire
Kanye West si Julia Fox jpg
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Zile libere legale în 2023
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Doliu in perioada Craciunului
pele gettyimages 841963610 jpeg
rugaciune credinta lumina paste shutterstock 712661815 jpeg
soldati marele razboi foto imagoromaniae jpg
image
image
image
image
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png