Dakar 2022: Sébastien Loeb s-a apropiat de liderul Nasser Al-Attiyah la clasa auto

Ultima actualizare:

Desfășurată între Ha'il şi Al Artawiyah, etapa cu numărul 2 din raliul-raid Dakar 2022 a fost dominată, la auto, de Sébastien Loeb (BRX). Victorios, francezul a redus decalajul față de liderul Nasser Al-Attiyah (Toyota) la numai 9 minute.

Sebastian Loeb s-a evidențiat în raliurile clasice, de șosea, care durează 3 zile (Foto: EPA-EFE)
Sebastian Loeb s-a evidențiat în raliurile clasice, de șosea, care durează 3 zile (Foto: EPA-EFE)

De nouă ori campion mondial la raliuri (WRC), Loeb și copilotul său belgian Fabian Lurquin au făcut o cursă foarte bună, acoperind cei 338 kilometri de probă specială în 3 ore și 25 de minute. Ei au avut un avans de 3 minute și 28 de secunde față de Nasser Al-Attiyah (Toyota), respectiv de 5:52 față de Carlos Sainz (Audi). Pilotul din Qatar a izbutit să rămână lider în clasamentul general.

Aceasta a fost victoria de etapă cu numărul 15 pentru pilotul din Alsacia în Dakar, care i-a egalat astfel pe compatrioții săi Jean-Louis Schlesser și Bruno Saby. Potrivit lequipe.fr, recordul de succese de etape în raliul-raid este deținut de finlandezul Ari Vatanen, care a reușit 50, acesta fiind urmat de Peterhansel (45), Sainz (44) și Al-Attiyah (39)!

În clasamentul general, podiumul este ocupat de Al-Attiyah (Qatar / Toyota) - 6h 59:21, Loeb (la 9:16) și Lucio Alvarez (Argentina / Toyota), la 40:53.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net