Gabi Ruse a câștigat un meci-maraton la Sydney, Emma Răducanu a pierdut fără replică

11 ianuarie 2022

La Sydney au continuat meciurile din cadrul turneului de tenis de categorie WTA 500. Venită din calificări, Elena Gabriela Ruse (82 WTA) a acces în optimile de finală. Victorioasă la US Open, toamna trecută, Emma Răducanu (18 WTA) a suferit un eșec categoric.

article img
Gabi Ruse se află acum pe locul 70 WTA (Foto: Guliver / GettyImages)

Gabi Ruse a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de poloneza Magdalena Frech, locul 105 WTA, de asemenea venită din calificări. Bucureșteanca s-a impus cu 6-2, 3-6, 6-4 după două ore şi 19 minute de joc. În optimile de finală, Ruse o va înfrunta pe estona Anett Kontaveit, locul 7 mondial şi cap de serie 4. Ea va primi 10.000 de dolari şi 70 de puncte WTA. În ”optimi” este calificată şi Jaqueline Cristian (73 WTA), care va evolua în compania Barborei Krejcikova (Cehia / 4 WTA şi cap de serie numărul 3).

Emma Răducanu a suferit un eșec dur

Aflată pe locul 18 în lume, Emma Răducanu a fost învinsă fără drept de apel (0-6, 1-6) de Elena Rîbakina (Kazahstan, locul 13 mondial) în primul tur al turneului de la Sydney. Meciul a avut o durată de doar 55 de minute. Rîbakina va evolua în ”optimi” contra franțuzoaicei Caroline Garcia (75 WTA).

article img
Emma Răducanu nu-și regăsește cadența de la US Open (Foto: Guliver / GettyImages)