VIDEO: Vitali Klitschko a rămas regele greilor WBC

Briggs a avut o soartă asemănătoare cu cea a lui Jesse Brinkley, adversarul lui Lucian Bute. A încasat lovitură după lovitură de la Klitschko, însă, spre deosebire de Brinkley, a reuşit să stea în picioare până la gongul de final.

Toţi cei trei arbitrii au punctat în favoarea ucrainianului, 120-107, 120-107 şi 120-105. Vitali Klitschko are acum un record de 41 de victorii şi 2 înfrângeri iar Briggs a adunat 51 de succese, 6 înfrângeri şi o dispută încheiată la egalitate.

„Am luptat cu George Foreman, cu Lennox Lewis, dar Vitali e cel mai bun. Loveşte mai puternic decât Foreman şi are nişte mâini incredibil de rapide", a declarat Briggs după meci. Americanul a concluzionat că disputa cu Vitali a fost cea mai bună din cariera sa, el de altfel atrângându-şi aprecierile campionului mondial.

„Merită să fie respectat. Nu-mi venea să cred că mai este în picioare după câte lovituri a încasat", a spus Klitschko.

Uriaşul ucrainian l-a atins de două ori puternic, cu dreapta, pe adversarul său în debutul meciului, punctând apoi în repriza a doua şi cu stânga. Briggs a încercat mai multe lovituri la corp, însă a riscat şi a mai încasat câteva drepte.

Abia în repriza a treia americanul a reuşit unele combinaţii de succes şi a mai punctat cu dreapta în repriza a cincea, de departe cea mai bună pentru el. Din repriza a şasea meciul a curs într-o singură direcţie, Briggs devenind un adevărat sac de antrenament în ultimele runde. Însă nu a făcut niciodată cunoştinţă cu podeaua. Ba mai mult l-a surprins pe Klitschko cu o dreaptă curată în runda a 11-a, ultima zvâcnire. Ucrainianul a căutat KO-ul în ultima repriză, dar cu toate că i-a scuturat în câteva rânduri capul americanului, acesta s-a încăpăţânat să rămână în picioare.

Vitali (WBC) şi fratele său Vladimir (IBF, WBO) deţin în prezent trei din principalele titluri ale categoriei regină. Celor doi le lipseşte doar centura WBA, deţinută de britanicul David Haye.

Vezi un rezumat al partidei:

FotoJet (6) jpg
FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg
Filip Cristian Jianu, Getty Images jpg
FCSB si CFR Cluj, Sportpictures jpg