Cluburile aşteaptă 17.000.000 €

Ultima actualizare:

    CFR Cluj e în insolvenţă, dar tot se mulţumeşte cu mai puţini baniFoto: Mediafax
CFR Cluj e în insolvenţă, dar tot se mulţumeşte cu mai puţini baniFoto: Mediafax

ISB, proprietara transmisiei meciurilor din prima divizie, vrea să reducă valoarea contractului, dar şefii cluburilor au refuzat. La 19 iunie se vor reuni şi pot lua în calcul chiar rezilierea. Firma trebuie să depună la 15 iunie o garanţie de 17 milioane de euro.

Se poate ajunge la ruperea acordului, însă există voci care susţin că reprezentanţii echipelor vor accepta diminuarea sumei pentru a încasa banii la timp. “Cluburile au hotărât să mă împuternicească să discut cu ISB-ul pentru a duce la bun sfârşit contractul semnat anul trecut, în aceleaşi condiţii. Pe 19 iunie o să avem o nouă Adunare Generală, în care cluburile vor decide dacă reziliem sau acceptăm o altă variantă”, a anunţat preşedintele Ligii, Gino Iorgulescu.

Apoi, a continuat: “Contractul are garanţii. Pe 15 trebuie să intre 17 milioane de euro, dacă nu, vom lua o hotărâre la întâlnirea din 19 iunie. LPF poate rezilia înţelegerea unilateral. N-am avut alte oferte, am discutat atunci şi cu alţi doi giganţi media, dar m-au refuzat”. Concret, LPF trebuie să încaseze de la ISB câte 27,5 milioane de euro în fiecare sezon, acordul fiind pe cinci ani. Însă, firma a cerut acum diminuarea sumei cu câte şase milioane de euro anual şi doar două cluburi, CFR şi ASA, au fost de acord. Totuşi, la Adunarea Generală de la 19 iunie e posibil ca majoritatea să aprobe reducerea, pentru că ar lua banii la termen şi nu ar mai aştepta până când s-ar întocmi un nou contract. Altfel, Liga I va avea 14 echipe şi sistemul cu play-off şi play-out. În plus, cei de la LPF aşteaptă finalizarea investigaţiei meciului Braşov – Gaz Metan, 0-0, când gazdele au fost premiate deşi au retrogradat, rezultat ce a ajutat Chiajna să rămână în prima ligă. 

image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net