COVID-19 lovește și în Liga 1. Universitatea Craiova se confruntă cu mai multe cazuri de coronavirus

14 ianuarie 2022

La două-trei săptămâni după ce a făcut ca numeroase meciuri de fotbal, rugby, hochei pe gheață din Europa și America de Nord să fie amânate sau chiar anulate, noul coronavirus afectează și fotbalul românesc. Mai exact pe Universitatea Craiova, care se confruntă cu mai multe cazuri de persoane infectate.

article img
Universitatea Craiova și-a anulat amicalul de miercuri cu Botoșani (Foto: sportpictures.eu)

Gruparea din Bănie a făcut anunţul astăzi: “Din păcate, în urma unei retestări RT-PCR, mai mulţi componenţi din cadrul lotului nostru şi din cadrul staff-ului au fost depistaţi pozitiv COVID-19”. Cu excepţia unui singur membru din staff, toţi ceilalţi infectaţi sunt asimptomatici.

Universitatea Craiova a efectuat pregătirea de iarnă în Turcia (Antalya). Gruparea și-a anulat meciul de verificare pe care urma să-l dispute mâine, cu formația din Brașov. Miercuri, aceasta renunțase și la amicalul cu FC Botoşani, programat în Turcia. Iniţial, Universitatea ar fi trebuit să joace cu echipa noregiană Raufoss IL, însă acea partidaă a fost anulată pentru că adversarii aveau mai multe cazuri de COVID-19 în cadrul lotului. Duminica trecută, Universitatea Craiova a obţinut o victorie în primul meci amical disputat în stagiul de pregătire din Antalya, scor 5-2, cu Paksi FC, din Ungaria.

Potrivit Direcției de Sănpătate Publică, citată de gsp.ro, din cauză că Turcia se află în zona roșie (4,8 cazuri la o mie de locuitori), Universitatea Craiova este nevoită să intre în carantină la revenirea în țară. Cum carantina e de 7 zile, formația din Bănie riscă să piardă meciul cu Rapid, care este programat duminica viitoare.

Nu este pentru prima oară când Universitatea Craiova se confruntă cu cazuri de COVID-19. În octombrie 2020, Doi jucători ai acestei echipe au fost testaţi pozitiv înaintea meciului cu Dinamo din Liga 1.