Cristian Ronaldo, maşinăria perfectă

Ultima actualizare:

Cristiano Ronaldo e considerat de mulţi ca fiind cel mai bun fotbalist din lume, deşi Messi l-a întrecut ca număr de trofee personale. Chiar şi aşa, ocupantul locului secund la Gala "Balonul de Aur 2012" , este cel mai eficient marcator din istoria Realului depăşind media de un gol pe meci. În urmă cu ceva timp, pentru a arăta de ce este în stare, lusitanul a intrat pe mâna cercetătorilor din Madrid într-un laborator dotat cu tehnologie de ultimă oră.

A fost conectat la o mulţime de senzori, inclusiv mini camere video ce-i urmăreau mişcarea ochilor şi a uimit în toate probele. Diseară îşi va arăta din nou calităţiile în faţa Valenciei, mai ales că fanii stau liniştiţi după ce fotbalistul a anunţat că vrea să rămână la Madrid până la finele contractului, scadent în vara lui 2015.

A fost pus să sară, dar fără să se ajute de braţe pentru a afla exact "explozia" forţei picioarelor. Săritura a a avut doar 44 de centimetri, însă pentru a fi relevantă în fotbal, în a doua încercare el şi-a putut folosi braţele. Cu elan, săritura a arătat 78 de centimetri, adică mai mult decât poate reuşi un jucător obişnuit din NBA. 

Experţii i-au montat senzori pentru a "culege" date în momentul în care execută o lovitură liberă. Tehnica sa de lovire a arătat că mingea îşi schimbă traiectoria în ultima clipă şi nici măcar invitatul special Jerzy Dudek, fostul său coleg de la Real Madrid, nu a putut apăra vreun şut de al lui Ronaldo.

Lusitanul a fost pus să şuteze în "pereţi" de sticlă pentru a calcula viteza balonului. Testul a arătat că mingea e expediată cu 128 de km/h, şutul său fiind printre cele mai puternice din lume. Starul Realului a parcurs un culoar de 25 m, cu mingea la picior, în timp ce mai mulţi "lunetişti" au încearcat să tragă în balon. Doar unul a reuşit să "împuşte" mingea.

Ronaldo a alergat o distanţă de 25 de metri în linie dreaptă, apoi aceeaşi distanţă printre jaloane, iar timpii săi au fost comparaţi cu cei ai sprinterului spaniol Angel David Rodriguez. În linie dreaptă a pierdut la o diferenţă foarte mică, însă în cursa zig-zag s-a impus în faţa atletului profesionist cu peste jumătate de secundă.

Ronaldo şi Ronald, un fotbalist amator, au participat la un alt test. Pe rând, situaţi în faţa porţii, trebuiau să înscrie balonul ce venea dintr-o centrare, însă la scurt timp după "lansare" lumina era stinsă. Ronaldo a reuşit să marcheze în toate cele trei încercări, inlcusiv cu umărul sau capul, ceea ce înseamnă că în acelaşi timp poate "memora" traiectoria mingii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net