Daniel Pancu, declarații aiuritoare: e de acord cu omorârea femeilor cecene

Daniel Pancu a ajuns cel mai blamat om din sportul românesc după ce a dat o declarație revoltătoare pentru ”Fanatik”. El a lăsat să se înțeleagă că este de acord cu omorârea femeilor în Cecenia. Acest lucru l-a lăsat fără un contract gras cu o casă de pariuri și l-a transformat în paria.

Daniel Pancu (FOTO: Sportpictures)
Daniel Pancu (FOTO: Sportpictures)

Daniel Pancu, care a jucat la Terek Groznîi, echipa patronată de Ramzan Kadîrov, președintele Ceceniei, a declarat într-un interviu pentru ”Fanatik” că, dintre toţi oamenii puternici pe care i-a întâlnit în viaţa sa, Kadîrov, care este considerat unul dintre cei mai sângeroși conducători militari din lume, l-a impresionat cel mai mult. ”Îl respect enorm pe Ramzan Kadîrov”, a subliniat Pancu, precizând că vorbește despre el, ”ca om”.

Întrebat ce l-a şocat în Cecenia şi dacă avem ceva de învăţat de la ei, Daniel Pancu a dat un răspuns șocant: ”Acolo poţi să omori femeile oricând! Nu neapărat că sunt de acord cu aşa ceva, dar mi se pare că ei îşi păstrează nişte tradiţii cu care eu sunt de acord. Asta e viziunea mea despre viaţă! Nu putem să mai fim niciodată ca ei”, a spus el în interviul publicat pe fanatik.ro.

Daniel Pancu a pierdut contractul cu casa de pariuri

La câteva ore după publicarea interviului, compania Superbet a anunţat încheierea oricărei colaborări cu fostul fotbalist, menționând că va retrage toate reclamele care îl au în prim plan. Pentru Pancu, asta înseamnă o pagubă de câteva mii de euro. ”În urma unor declaraţii publice care contravin în totalitate valorilor brandului Superbet, conducerea companiei anunţă încheierea oricărei colaborări cu Daniel Pancu, începând de astăzi, 5 martie a.c. Ne delimităm cu fermitate de orice fel de declaraţii care, din ignoranţă sau rea voinţă, nu ţin cont de dramele trăite de poporul ucrainean. La fel de ferm ne delimităm de declaraţiile cu privire la comentariul în care Daniel Pancu face referire la modul de a înţelege tradiţiile, asociindu-le cu acte de violenţă împotriva femeilor”, a anunțat casa de pariuri.

Daniel Pancu: ”Numai criminal de război nu eram făcut”

Duminică, fostul internațional și-a pus cenușă în cap la Digi Sport. El nu a negat că a făcut afirmațiile respective, dar a spus că nu gândește de fapt așa și că a lăsat fraza neterminată atunci când a vorbit despre uciderea femeilor. ”Nu am fost niciodată mai trist şi mai supărat ca în ziua de ieri. Abia am dormit câteva ore. Numai criminal de război nu eram făcut. Au fost cuvintele mele, dar a fost o frază neterminată de mine. Mi-a plăcut spiritul lui Terek, atitudinea cecenilor. Eu i-am descoperit atunci. Singurul lucru pe care îl regret a fost legat de femei. Eu nici nu ştiam despre faptul că au fost nişte ucise nişte femei, recent. Eu voiam să spun că ştiu metodele lor, fiindcă am trăit acolo şi că nu sunt de acord. Eu nici nu ştiu de ce a pornit războiul. Cum să fiu de acord cu moartea? Le înţeleg tradiţiile, pentru că aşa sunt ei. Am trăit printre ei. Am lăsat o frază neterminată. Am vrut să spun că le cunosc practicile, că am fost acolo. Astea trebuia să zic. Mi-e şi ruşine să ies pe stradă. S-a pornit un taifun. Mă uit prin toate ziarele, toţi îşi dau cu părerea. A fost doar o diferenţă de nuanţă. Sunt criminal de război. Problema este că e război acum. Eu am mai dat interviuri despre problemele cecenilor, doar că nu era război. Eu doar am zis ce era acolo. Clar nu sunt de acord cu tradiţiile lor. Aşa trăiesc ei. Asta am vrut să spun. Am avut unul dintre cele mai bune randamente ale mele ca fotbalist. Nu aveau nimic cu fotbaliştii. Se aruncau în aer pe lângă miliţieni. Sunt foarte credinicios şi smerit. Am recunoscut că sunt cuvintele mele, dar nu am vrut să spun asta”, a spus Pancu, conform digisport.ro.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net