Favoriţi, dar mai ieftini

Ultima actualizare:

    Alibec este speranţa  celor de la FCSB  în meciul cu Plzen
Alibec este speranţa celor de la FCSB în meciul cu Plzen

Vicecampioana României s-a bucurat nejustificat de mult după tragerea la sorţi care i-a scos în faţă vicecampioana Cehiei, dar a venit momentul adevărului. Siguri pe ei şi plini de certitudini, roş-albaştrii trebuie să fie însă atenţi şi la cifre, pentru că ele nu mint niciodată!

FCSB se crede superioară lui Plzen, dar valoarea totală a lotului său este de 20 de milioane de euro, în timp ce a oaspeţilor de diseară se ridică la 25 de milioane de euro. Acest fapt ar trebuie să-i îngrijoreze puţin pe români şi să-i determine să-şi respecte mai mult adversarul. E drept, Nicolae Dică are în componenţă câţiva jucători foarte scumpi, dar restul sunt bătrâni şi sub medie. 

În schimb, valoarea cehilor e mai echilibrat distribuită, Plzen având în componenţă fotbalişti experimentaţi în toate compartimentele, fără vreo perlă simandicoasă. Asta o transformă pe Viktoria într-o echipă mult mai omogenă decât FCSB, care are de partea ei sclipirile individuale. Denis Alibec este cel mai scump român, căpitanul roş-albaştrilor fiind cotat la 3 milioane de euro. 

La adversari, Tomas Horava e cel mai „umflat”, mijlocaşul central fiind evaluat la 2,5 milioane de euro. De la FCSB, doar portarul Florin Niţă mai face două milioane de euro, iar de la cehi sare de această sumă mijlocaşul Patrik Hrosovsky, cotat la 2,25 milioane de euro. Între unul şi două milioane de euro FCSB are opt jucători, iar cehii nouă, echilibrul fiind evident. Budescu costă cât Jan Kopic, 1,8 milioane de euro, Florin Tănase e la egalitate cu Michael Krmencik, iar Gnohere costă cât veteranul austriac al cehilor, Andreas Ivanschitz, adică un milion de euro. 

Astfel, românii trebuie să-şi mai tempereze entuziasmul şi să fie foarte atenţi la aceşti cehi, dacă nu vor să sufere o deziluzie imensă! Până la urmă, faptul că numele lor se pronunţă greu, iar Petrzela, Reznicek sau Hejda nu ne aprinde niciun bec, nu înseamnă nimic! Probabil nici ei n-au auzit până acum de Man, Momcilovic sau Popescu. O mare diferenţă o pot face în această dublă şi băncile tehnice ale celor două echipe, unde adversarii sunt în mare avantaj! Dacă FCSB merge pe mâna unui debutant în vârstă de 37 de ani, fără experienţă la acest nivel, cehii îl au pe bancă pe fostul selecţioner, Pavel Vrba, tehnician cu mare experienţă, de două ori campion în Gambrinus Liga, o dată în Slovacia, şi de 5 ori declarat cel mai bun antrenor ceh al anului.

«N-am nicio dilemă în privinţa echipei»

simeon stalpnicul png

Nicolae Dică se află în faţa primului test serios de când a preluat-o pe FCSB şi în loc să fie plin de incertitudini, fostul mijlocaş spune că e cât se poate de sigur pe el. Cel puţin în ceea ce priveşte alcătuirea echipei de start! „Suntem pregătiţ   i! Sper să reuşesc calificarea în play-off, pentru că de două ori ca secund am ratat-o. Nu mai am dileme legate de primul 11, îl ştiu! Dacă nu vom primi gol va fi şi mai bine. Am lucrat la asta, mai ales că Plzen pune accent pe fazele fixe”, a declarat antrenorul lui FCSB.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net