Nu se mai satură să câştige

simeon stalpnicul png
2017. Ultima victorie a fost şi cea mai clară: 4-1 cu JuventusFoto: Gettyimages

În vitrina de trofee a „galacticilor” de la Real a ajuns o nouă Ligă a Campionilor, madrilenii confirmându-şi statutul de cea mai galonată echipă din istoria fotbalului.

După 4-1 în finala de la Cardif cu Juventus, Real Madrid a devenit primul club care reuşeşte să-şi apere cu succes supremaţia europeană în actualul format al competiţiei (începând din 1992). Mergând mai departe, ultima formaţie care a legat două victorii în cea mai tare competiţie a Bătrânului Continent a fost marea echipă a lui AC Milan, în 1989 (finala cu Steaua) şi 1990.

Dominaţia instaurată de Real în Europa e una apăsătoare pentru celelalte mari cluburi, „albii” câştigând trei din ultimele patru ediţii ale Ligii Campionilor (2014, 2016 şi 2017).De asemenea, Real Madrid s-a transformat într-o specialistă a finalelor.

simeon stalpnicul png
1998. Au cucerit trofeul după 1-0 cu Juventus

În ultimii 25 de ani, de când a fost înfiinţată Liga Campionilor „galacticii” au jucat de şase ori în ultimul act (1998, 2000, 2002, 2014, 2016 şi 2017) şi de fiecare dată au triumfat.

simeon stalpnicul png
2000. Au învins Valencia cu 3-0

Un alt detaliu statistic impresionat e faptul că cele 12 coroane europene cucerite de-a lungul timpului sunt egalate de suma succeselor înregistrate de următoarele două cluburi (AC Milan are 7, iar Bayern, Barcelona şi Liverpool câte 5).

Dincolo de meritele jucătorilor, în frunte cu Cristiano Ronaldo, Real Madrid a ajuns la aceste cifre extraordinare cu ajutorul unui antrenor genial.

simeon stalpnicul png
2002. Au trecut cu 2-1 de Bayer Leverkusen

Deşi aflat la începuturile carierei de tehnician, Zinedine Zidane s-a dovedit în primul rând un bun pedagog, reuşind să ţină în frâu un vestiar plin de vedete.„Nici în vis nu ne puteam dori mai mult în acest an. Am câştigat titlul în Spania şi am ajuns în finala Ligii Campionilor pentru al doilea an consecutiv”, a spus Zidane.

simeon stalpnicul png
2014. Au învins, după prelungiri, cu 4-1, de Atletico

Practic, francezul e doar al doilea antrenor din istorie care a luat două trofee supreme în Europa la debutul ca antrenor. Primul a fost ibericul Jose Villalonga, care i-a adus Realului primele două Cupe ale Campionilor, în 1956 şi 1957.

simeon stalpnicul png
2016. Campioana s-a decis la penalty-uri, tot cu Atletico

Super-defensiva lui Juve, desfiinţată de Real

Juventus s-a prezentat la finala cu Real Madrid cu performanţa de a fi primit doar trei goluri în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Ei bine, la Cardiff, Gigi Buffon a scos mingea din plasă de patru ori. Pentru veteranul italian de 39 de ani a fost o umilinţă cu care s-a întâlnit rar în carieră.

„Rămâi cu gura căscată în câteva rânduri şi totul se năruie. În repriza a doua a ieşit la iveală clasa, forţa şi atitudinea lor de a câştiga aceste meciuri”, a recunoscut Buffon.

Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
image jpeg
brenciu si nevasta jpg
image jpeg
Alessia Raiciu 3 webp
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
anca serea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Alessia Raiciu 3 webp
Emil Sandoi si Daniel Pancu, selectionerii Romaniei de tineret jpg
Argint tenis de masa jpg
David Popovici aur la Europene jpg
Echipa de canotaj jpg
simona halep trofeu toronto 2022 jpg