O victorie de 3 milioane de euro pentru CFR Cluj

Ultima actualizare:

    Clujenii au sărbătorit alături de suporteri calificareaFOTO: Sportpictures.eu
Clujenii au sărbătorit alături de suporteri calificareaFOTO: Sportpictures.eu

Marius Șumudică și-a îndeplinit primul obiectiv din acest an: a reușit să califice matematic pe CFR Cluj în grupele unei competiții continentale. Deocamdată e vorba de Conference League, dar nivelul poate fi crescut în funcție de rezultatele din meciurile următoare.

Ardelenii s-au impus cu 2-0 în returul cu Lincoln Red Imps, din Gibraltar și s-au calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor cu scorul general de 4-1. O victorie care asigură echipei prezența matematică în grupele Conference League indiferent de ce va face în continuare în meciurile preliminare. ”Sunt fericit că am îndeplinit primul obiectiv, calificarea în grupele Conference. Am întâlnit o echipă bună, chiar dacă toată lumea se gândește că e din Gibraltar, au jucători din liga a doua, a treia din Spania. Au jucători de calitate. Sunt bucuros că n-am luat gol, am văzut și o liniște în jocul echipei. N-am forțat foarte mult, am stat la adăpostul acelui 2-1 din deplasare. Importantă e calificarea, că am câștigat cu 2-0, mă bucur că am ieșit sănătoși de pe teren. Avem foarte multe meciuri, jucători accidentați, jucăm din 3 în 3 zile. Nu e ușor, dar sunt bucuros că ne-am calificat”, a declarat la finalul meciului tehnicianul  românilor. 

În schimb, căpitanul echipei, Mario Camora, revenit după o săptămână de pauză, era nemulțumit de cum s-a prezentat echipa în apărare. ”Ne-am calificat, dar vrem să mergem cât mai departe, lucrăm pentru a ajunge în Liga Campionilor. Adversarii nu aveau nimic de pierdut, au jucat mai relaxați, trebuie să vedem unde greșim. Acum vor veni adversari mult mai puternici, așa că dacă jucăm ca azi cu siguranță nu vom mai câștiga”, a declarat după partidă jucătorul care a ”bifat” a 50-a prezență în cupele europene pentru clujeni. 

Prin calificarea în Conference League, CFR și-a asigurat o sumă importantă de bani. Conform anunțului făcut de UEFA la lansarea competiției, prezența în grupe este recompensată cu câte 2.940.000 de euro. În plus, fiecare victorie din serie mai aduce echipei care o obține câte 500.000 de euro, iar egalul o treime din această sumă, adică 166.000 de euro. Evident, cu cât se avansează în competiție, cu atât cresc și premiile. 

Young Boys Berna, următoarea adversară 

În turul trei preliminar al Ligii Campionilor, CFR va juca împotriva elvețienilor de la Young Boys Berna. Aceștia au învins cu 3-2 pe Slovan Bratislava, după 0-0 în tur. Clujenii au o revanșă de luat în fața viitorilor lor adversari, care i-au eliminat printr-un penalty ”cu cântec” anul trecut, din grupele Ligii Europa. De altfel, Camora deja se gândește la dubla manșă: ”Vrem revanșa cu Young Boys Berna, toată lumea știe de ce nu ne-am calificat atunci. Visăm mai departe, am jucat cu ei, acolo am făcut egal, iar toată lumea știe de ce”, a spus căpitanul clujenilor. Primul meci va avea loc pe 3 sau 4 august, la Cluj-Napoca, iar returul pe 10 august, la Berna. Învingătoarea se va califica în play-off-ul Ligii Campionilor, învinsa va juca în play-off-ul Ligii Europa. 

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net