România are selecționeri noi: Emil Săndoi la U19 și Daniel Pancu la U20

Selecționatele României de sub 19, respectiv sub 20 de ani au, de acum, doi noi conducători. Emil Săndoi va îndruma România U19, iar Daniel Pancu îi va coordona pe cei de la U20. Prezentarea oficială a noilor selecționeri a avut loc, marți, aceștia ordonându-și obiectivele în noile ipostaze.

Emil Săndoi și Daniel Pancu, noii selecționeri de tineret ai României (FOTO: frf.ro)
Emil Săndoi și Daniel Pancu, noii selecționeri de tineret ai României (FOTO: frf.ro)

„Va fi o muncă dificilă, pentru că chiar dacă, iniţial, ne gândim că un turneu final este peste un an de zile, aproape, acţiunile pe care le vom avea sunt foarte puţine la număr - vor fi doar trei întreruperi, cu câte două jocuri amicale. E o responsabilitate foarte mare pentru mine. Începem cu două amicale foarte puternice, cu Spania şi Olanda. O să monitorizăm, în perioada următoare, toţi jucătorii, o să rămânem în contact permanent cu antrenorii de la cluburi, pentru că ne dorim cu toţii o creştere a jucătorilor şi a fotbalului românesc”, a fost prima declarație a lui Emil Săndoi, în noua sa funcție, înlocuindu-l pe Florin Bratu.

Ce spune FRF despre selecționerii înlocuiți

Pe de altă parte, Daniel Pancu s-a arătat bucuros de revenirea sa în fotbal, prilejuită de plecarea lui Bogdan Lobonț de la noua sa selecționată: „Sper să nu le înşel aşteptările şi încrederea celor de la FRF. E o postură care mă onorează şi mă responsabilizează. Îmi doresc ca, la sfârşitul acestui mandat, să promovez cât mai mulţi jucători la naţionala superioară, adică la U21. Am stat mult timp pe bară. Este vina mea, am avut oferte. Am învăţat mult din perioada asta în care am stat acasă”.

Schimbările de funcție la cele două naționale au fost comentate și de directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță: „Sunt doi antrenori valoroşi, care şi-au demonstrat capacitatea de a gestiona o astfel de situaţie. Amândoi au CV-uri impresionante. Vreau să le mulţumesc lui Florin Bratu şi lui Bogdan Lobonţ pentru activitatea pe care au avut-o la federaţie şi să le urez succes. Nu e vorba de nicio nemulţumire în privinţa activităţii lui Bratu. Toată activitatea lor este, de fapt, activitatea de creştere a unor individualităţi, care să dea randament la echipa mare. Daniel îşi încheie activitatea de antrenor U20 în luna martie, după care se va alipi staff-ului lui Emil Săndoi. Dreptul de renegociere este, parcă, după Campionatul European. Obiectivul concret este o calificare în semifinale la Campionatul European de tineret”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net