Unii la muncă, alţii la distracţie

Ultima actualizare:

    Pantilimon trebuie să continue forma bună, chiar dacă e obligat să joace de Crăciun
Pantilimon trebuie să continue forma bună, chiar dacă e obligat să joace de Crăciun

Englezii şi-au făcut un obicei şi un motiv de onoare extravagantă să fie total diferiţi faţă de majoritate. În timp ce toată Uniunea Europeană vrea Euro, ei vor Lira Sterlină. Când toată lumea conduce pe partea dreaptă, ei conduc pe partea stângă, iar când tot fotbalul se odihneşte de sărbători, ei joacă şi de Crăciun şi de Revelion.

Teoretic, e pur treaba lor, dar de această dată avem prinşi la mijloc şi câţiva conaţionali care trebuie să joace cum cântă britanicii. Practic, niciun fotbalist, antrenor sau conducător n-are liber în această perioadă când restul continentului e în vacanţă. La 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, Premier League are programată etapa a 18-a, una foarte interesantă şi cu Costel Pantilimon, Vlad Chiricheş şi Florind Gardoş implicaţi total. Portarul nostru, unul dintre cei mai în formă din campionat, are meci cu Sunderland pe teren propriu, în faţa celor de la Hull City.

„Pisicile negre” trebue să continue forma bună arătată în ultimele etape, care i-a săltat peste locurile retrogradabile şi să câştige pentru a intra în noul an liniştiţi. Şansele ca „Gulliver” să nu primească din nou gol sunt foarte mari, mai ales că Hull are unul dintre cele mai slabe atacuri din ligă.

Vlad Chiricheş pare să joace şi el într-unul dintre cele mai slabe meciuri posibile, în deplasarea de la ultima clasată, Leicester. După două victorii consecutive, Spurs are şanse cu o a treia să se apropie de zona locurilor de Liga Campionilor. Nu în ultimul rând, Southamptonul lui Gardoş, care a câştigat în weekend, cu Everton, după patru înfrângeri la rând, are meci greu, la Londra, cu Crystal Pallace, echipă aflată în luptă disperată pentru evitarea retrogradării. Din această ecuaţie nu trebuie să-l uităm şi pe George Ţucudean, o altă „victimă” a sistemului englezesc, care în aceeaşi zi va juca cu Charlton acasă, în faţa lui Cardiff, în Championship. Acelaşi lucru este valabil pentru toţi şi pe 1 ianuarie, când unii se vor trezi din mahmureală, iar „Panti”, „Chiri” şi Gardoş vor juca pe viaţă şi pe moarte în Manchester City – Sunderland, Tottenham – Chelsea şi Southampton – Arsenal.

Florescu a tăiat porcul

În timp ce conaţionalii din Anglia se antrenează pe rupte pentru etapa de „Boxing day”, în România se taie porcul. George Florescu, jucătorul Astrei Giurgiu, este doar unul dintre mulţi alţii care au participat la acest ritual barbar drag nouă în jurul Ignatului. Mijlocaşul în vârstă de 30 de ani a umplut Facebook-ul de fotografii cu bucăţi din animalul sacrificat pentru a umple masa de Crăciun, în faţa căreia, alături de un pahar de vin, vor fi văzute meciurile mult mai puţin norocoşilor fotbalişti din Anglia.

Pablo de Lucas se "prăjeşte" în Thailanda

La pol opus, dar geografic, nu din punct de vedere al activităţii profesionale, se află petrolistul Pablo de Lucas. Mijlocaşul de 28 de ani e şi el în vacanţă, dar spaniolul a ales un altfel de distracţie din moment ce la ei tradiţia cu tăiatul porcului nu prea există. Astfel, Pablo a luat drumul Asiei, mai exact al exoticei Thailanda, pentru un bronz bun, în contrapondere cu îngheţul de la noi. Pentru a vă face doar puţin rău şi dumneavoastră, dar şi lui Chiricheş, Pantilimon sau Gardoş, trebuie reţinut că la Bangkok sunt în aceste momente peste 26 de grade Celsius.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net