Universitatea Craiova, salvată de inspirația lui Rădoi

Universitatea Craiova s-a salvat în ultimul moment în fața Petrolului și poate din nou să-și facă planuri pentru play-off. Oltenii au revenit de la 0-1 și s-au impus cu 2-1 printr-un gol marcat în minutul 2 de prelungiri.

Rivaldinho a marcat cu capul golul victoriei Universității Craiova (FOTO: Sportpictures)
Rivaldinho a marcat cu capul golul victoriei Universității Craiova (FOTO: Sportpictures)

Inspirația antrenorului de la Universitatea Craiova, Mirel Rădoi, a făcut ca echipa gazdă să plece cu toate cele trei puncte după două etape dezamăgitoare. Nou introdusul Roguljic a pasat decisiv la Cîmpanu, care a egalat în minutul 76, după ce ”ploieșteanul” Irobiso deschisese scorul în minutul 58. Când nimeni nu mai credea, un alt jucător introdus spre final, brazilianul Rivaldinho, a reușit să spargă gheața de la transferul la Universitatea și să înscrie unul dintre cele mai importante goluri din carieră, cu atât mai mult cu cât revenise după o accidentare. Grație reușitei lui, Universitatea a urcat echipa pe locul 5 în Liga 1. ”Senzația e foarte plăcută. Am lucrat mult pentru acest moment. Ultima lună a fost foarte grea, cu accidentarea, dar m-am antrenat bine și sunt fericit că am putut ajuta echipa cu un gol. Știm că toate echipele vor să ne bată, că suntem una dintre cele mai bune echipe. Eu simt presiune la fiecare meci, la fiecare antrenament, vreau să devin cel mai bun, am mentalitatea asta de acasă”, a spus Rivaldinho după meci, conform Digi Sport.

La rândul lui, Mirel Rădoi era mulțumit că norocul a fost și de partea lui de data aceasta. Foarte supărat pe jucătorii săi după eșecul cu FC Argeș, din etapa trecută, scor 0-1, fostul selecționer a recunoscut că s-a mai calmat, dar nu de tot: ”Simt ușurare pentru trei puncte, dar, ca supărarea să fi trecut complet, trebuia să câștigăm fără gol primit. Mă bucur că nu am cedat în repriza a doua și că jucătorii au avut încredere și au mers până la capăt. Toți fotbaliștii care au intrat pe parcurs au adus plusul pe care îl doream, cred că azi schimbările au fost cel mai vizibile. Jucătorii care au intrat au avut atitudine”, a declarat tehnicianul oltenilor. El spune că dușul rece cu piteștenii i-a trezit pe jucătorii săi. ”Nu au fost de atunci antrenamente mai lungi, dar au fost mai intense. Nu am avut nicio problemă, reacția jucătorilor a fost senzațională, au înțeles că trebuie să dea mai mult, să găsească alte soluții, pentru că adversarul ne cunoaște punctele slabe și încearcă să profite de ele”, a mai spus cel care a condus naționala României până anul trecut.

Din păcate pentru ei, oltenii au primit și o veste proaste. Golgeterul echipei, Andrei Ivan, a suferit o accidentare, iar azi va afla perioada pe care o va petrece în afara terenul de joc. ”Încă nu știm dacă Ivan are ruptură, vom vedea de luni, când va face un control. Probabil el și alți câțiva jucători nu vor fi disponibili pentru partida de Cupa României de miercuri cu Hermannstadt”, a declarat Rădoi după meci. Îngrijorarea în cazul lui e mare, pentru că atacantul a lipsit și luna trecută, din cauza unor probleme musculare.

Cîmpanu și-a cerut iubita de soție după meci

Unul dintre eroii victoriei Universității Craiova, George Cîmpanu (22 de ani), autor al golului egalării, a făcut după meci un gest pe care și suporterii îl vor ține minte toată viața: și-a cerut iubita de soție. Și nu a făcut-o oricum, ci cu o cerere la microfonul stației de amplificare și cu un mesaj pe tabela de marcaj: ”Denisa, vrei să fii soția mea?”. La final, emoționat, el le-a mulțumit coechipierilor că l-au ajutat să obțină victoria, în caz contrar cererea în căsătorie urmând să fie amânată.  Mulţumesc. ”Mă bucur că am făcut pasul ăsta, avem şi un copil, trebuia să o cer şi în căsătorie şi cred că a fost un moment special pentru mine în seara asta. Ştiam că o să joc, am vorbit cu Mister înainte de meci şi mi-a spus că o să joc, i-am spus de momentul ăsta şi chiar îmi imaginam cum ar fi să marchez. Important era să câştigăm, dacă nu câştigam, vă daţi seama că nu era momentul să fac chestia asta”, a declarat Alexandru Cîmpanu după meci, conform Orange Sport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net