Acuzat că și-a agresat iubita, Mason Greenwood a fost eliberat pe cauţiune şi plasat sub control judiciar

Component al echipei de fotbal Manchester United, Mason Greenwood (20 de ani) a fost eliberat pe cauţiune. Acesta a fost arestat duminică, 30 ianuarie, fiind anchetat că și-a agresat iubita, pe Harriet Robson. De asemenea, clubul s-a suspendat pe fotbalist cel puțin până la clarificarea situației acestuia.

Mason Greenwood a fost eliberat pe cauțiune (Foto: EPA-EFE)
Mason Greenwood a fost eliberat pe cauțiune (Foto: EPA-EFE)

Duminică, Harriet Robson a postat mai multe fotografii pe reţelele sociale și îl acuza pe iubitul ei, fotbalistul Mason Greenwood, că a abuzat-o. Aceasta a însoțit imagini în care apărea plină de sânge cu mesajul următor: ”Pentru toată lumea care vrea să vadă ce îmi face Mason cu adevărat”. Și pe lângă imagini, conform publicației ”Mirror”, aceasta ar mai fi prezentat şi câteva înregistrări audio. Pe acestea se aude vocea unui bărbat care spune: ”Nu mă interesează ce vrei!” și ”Harriet, trebuie să-ţi dai în sus picioarele. Dă-ţi dracului în sus picioarele”. În aceeași înregistrare, Robson răspunde: ”Nu vreau să fac sex”. Iar bărbatul replică: ”Nu mă interesează ce vrei. Taci din gură!”.

Ulterior, Greenwood a fost arestat pentru că a bătut-o pe tânără, iar marţi arestul s-a prelungit pentru agresiune sexuală şi ameninţări cu moartea. Astăzi, fotbalistul a fost eliberat pe cauţiune în aşteptarea unor investigaţii suplimentare în cazul său.

O imagine cu Robson care a fost ștearsă mai apoi de pe rețele sociale
O imagine cu Robson care a fost ștearsă mai apoi de pe rețele sociale

Sportivul a fost suspendat de Manchester United, iar dezvoltatorul de jocuri video EA Sports a anunţat că din produsele FIFA a fost înlăturat... Greenwood. Fotbalistul a fost scos din echipele FIFA 2022 şi suspendat din pachetele FIFA Ultimate Team şi Ultimate Draft. Şi Nike şi-a suspendat relaţia cu Greenwood.

Greenwood şi Robson se cunosc de la şcoală. Ei s-au apropiat în urmă cu ani buni, dar s-au despărţit pentru o scurtă perioadă în 2020, înaintea unui scandal provocat de fotbalist pe când era convocat la echipa Angliei. Mai precis, în septembrie 2020, Greenwood şi Phil Foden au chemat două modele islandeze în camerele lor pe care le ocupau la hotelul în care erau cazaţi la Rekjavik, în ciuda restricţiilor anti-COVID-19. Cei doi jucători au apărut în fotografii pe Snapchat. Iar imaginile respective au fost postate de femeile pe care le-au adus în hotel. Amândoi au fost trimişi imediat acasă de selecţionerul Southgate.

Invitat să vorbească pe această temă, Gareth Southgate a declarat atunci: „Nu pot să înțeleg cum acești jucători au putut să creadă că așa ceva e acceptabil. Este un puzzle pentru mine în acest moment. Clar este că am vorbit despre protocolul de sănătate împotriva coronavirusului. A trebuit să acționăm rapid. A trebuit să ne asigurăm că am luat decizia corectă. Am fi trimis jucătorii acasă, oricum, chiar dacă nu ar fi fost riscul noului coronavirusul. Toată lumea trebuie să înțeleagă că acest lucru nu va fi tolerat în echipa Angliei. Încrederea trebuie restabilită și acest lucru va dura timp. După acest eveniment, cred că trebuie să existe consecințe pentru acești doi jucători. Apoi, trebuie să încercăm să îi ajutăm să revină".

Atunci a fost prima dată când jucătorul lui Manchester United a fost convocat la naţională.

Format ca fotbalist la Manchester United, Mason Greenwood e născut în 1 octombrie 2001, la Wibsey. Atacant, el a activat la centrul de juniori între 2007 și 2019. În urmă cu trei ani, a fost promovat la prima echipă a lui United, iar de atunci a jucat pentru aceasta 129 de meciuri și a marcat 35 de goluri. Fost internațional U17, U18 și de tineret, Greenwood a debutat în prima reprezentativă în 2020.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

ilie nastase botosani 2 jpg
tina turner jpg
cub gabi bădălău png
camion thor24 1200 jpg
cub carmen brumă png
Elton John Foto profimedia 0739063759 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
image
image
image
image
image
image
neymar plange brazilia jpg
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg