City, de neoprit: englezii „i-au suflat” Sevillei Supercupa Europei la penaltiuri

Ultima actualizare:

Manchester City a câștigat prima Supercupă a Europei din istoria sa, după ce a învins, miercuri, Sevilla FC la loviturile de departajare. Dacă la finele timpului regulamentar tabela arăta 1-1, după reușitele lui Youssef En-Nesyri ('25) pentru spanioli și Cole Palmer ('63) pentru englezi, la penaltiuri „cetățenii” au făcut diferența, scorul fiind 5-4.

Erling Haaland și ai lui, victorioși în Supercupa Europei (FOTO: Getty Images)
Erling Haaland și ai lui, victorioși în Supercupa Europei (FOTO: Getty Images)

Pentru campioana Angliei au înscris, rând pe rând, Erling Haaland, Julián Álvarez, Mateo Kovačić, Jack Grealish şi Kyle Walker, iar pentru andaluzi au transformat Lucas Ocampos, Rafa Mir, Ivan Rakitić şi Gonzalo Montiel, în vreme ce Nemanja Gudelj a şutat în bara transversală.
Manchester City, care a jucat în premieră pentru Supercupa Europei, a devenit clubul cu numărul 40 care reușește această performanță în fotbal, iar Pep Guardiola a bifat un nou record în cariera sa de antrenor. Ibericul în vârstă de 52 de ani este primul tehnician din istorie, care câștigă Supercupa Europei cu trei echipe diferite: de două ori cu FC Barcelona și câte o dată cu Bayern München și, acum, cu Manchester City. De altfel, doar doi antrenori au câștigat Supercupa Europei de patru ori, în întreaga istorie a „sportului rege”: Carlo Ancelotti și Pep Guardiola. Între timp, din 2016 și până astăzi, Pep Guardiola a ajuns la nu mai puțin de 15 trofee câștigate cu Manchester City, depășindu-și recordul înregistrat la FC Barcelona, de 14 trofee.

322 de milioane de euro, suma fabuloasă câștigată de „cetățeni”

Dacă pentru Supercupa Europei Manchester City primește un bonus de cinci milioane de euro, cu 3,5 milioane mai mult față de Sevilla FC. Per total, însă, trupa lui Pep Guardiola ajunge la 322 de milioane de euro, potrivit „Daily Mirror”, dată fiind „tripla” din sezonul trecut: 112 milioane pentru succesul din Liga Campionilor, 200 de milioane pentru câștigarea Premier League și cinci milioane pentru FA Cup.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net