PSG se dizolvă? Neymar, out și el: brazilianul pleacă în fotbalul saudit

Ultima actualizare:

După săptămâni bune, în care zvonurile despre plecarea lui Neymar s-au întețit, plecarea brazilianului a devenit oficială. Fotbalistul de 31 de ani a semnat cu o formație din fotbalul saudit, urmând să evolueze la Al-Hilal având tricoul cu numărul 10, în următoarele două sezoane.

Neymar a spus „da” fotbalului saudit (FOTO: Getty Images)
Neymar a spus „da” fotbalului saudit (FOTO: Getty Images)

Suma de transfer nu e deloc de neglijat - aproape 100 de milioane de euro pleacă din conturile saudiților, aici fiind incluse și bonusurile, valoarea jucătorului fiind estimată de Transfermarkt la 60 de milioane de euro. De altfel, atacantul era dorit de mai multe cluburi din Europa, printre care se numără și FC Barcelona sau Chelsea Londra.

Rămâne cel mai scump fotbalist al Planetei

„Paris Saint-Germain îi mulţumeşte lui Neymar Jr., o legendă a clubului. Este întotdeauna dificil să-i spui la revedere unui jucător atât de excepţional precum Neymar, unul dintre cei mai buni din lume. În şase sezoane în capitală, internaţionalul brazilian a marcat istoria clubului”, notează campioana en-titre a Franţei într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, în care confirmă plecarea sud-americanului. Înapoi în timp, Paris Saint-Germain a plătit 222 de milioane de euro, în vara anului 2017, brazilianul fiind şi acum cel mai scump fotbalist al Planetei.
Astfel, Neymar lasă în urmă o perioadă prolifică la PSG, jucând în 173 de meciuri și reușind să marcheze de 118 ori în toate competițiile în care a evoluat. Nici în materie de trofee nu stă deloc rău, fiind de cinci ori campion al Franței, de trei ori câștigător al Cupei Franței, dublu cuceritor al Cupei Ligii și având trei Trofee ale Campionilor însușite. În ceea ce privește Liga Campionilor, cel mai bun parcurs al lui Neymar cu echipa franceză a fost finala competiției, reușită în 2020, când Bayern München s-a impus cu 1-0.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net