Erling Haaland, distrugătorul de recorduri. A marcat 5 goluri în Liga Campionilor

Norvegianul Erling Haaland (22 de ani) a mai spart câteva recorduri după prestația stelară din meciul cu RB Leipzig, din returul optimilor Ligii Campionilor. El a marcat nu mai puțin de cinci goluri în victoria cu 7-0 obținută de Manchester City.

Erling Haaland a marcat cinci goluri pentru Manchester City (FOTO: EPA)
Erling Haaland a marcat cinci goluri pentru Manchester City (FOTO: EPA)

El a devenit al treilea jucător din istorie care reușește o asemenea performanță, după Messi (2012, Barcelona - Leverkusen) și Luiz Adriano (2014, Șahtior – BATE Borisov). Atacantul venit parcă de pe altă planetă a șutat de 8 ori pe poartă, reușind să marcheze de cinci ori și a devenit cel mai primul jucător din istoria Ligii Campionilor la 33 de goluri după primele 25 de meciuri disputate.

Erling Haaland a marcat 39 de goluri în 36 de meciuri în sezonul 2022/ 2023

El traversează un an fantastic, fiind nu numai golgheterul Premier League, dar este și cel mai eficient fotbalist de la o echipă din cele cinci mari campionate ale lumii: Anglia, Germania, Italia, Spania și Franța. El a înscris 39 de goluri în doar 36 de meciuri disputate în acest sezon pentru Manchester City. Golgheter și în Liga Campionilor, Haaland a fost transferat de ”cetățeni” în vară, de la Borussia Dortmund, acolo unde în ultimul an și jumătate scrisese pagini întregi de istorie prin recordurile sale de eficiență în fața porții.

Cotat de specialiștii de la transfermarkt.com la suma de 170 de milioane de euro, Haaland este al doilea cel mai valoros fotbalist din lume din acest punct de vedere, după francezul Kylian Mbappe, care e estimat la 180 de milioane de euro.

Revenind la meci, în afara golurilor lui Haaland, tabela a fost completată de reușitele lui Ilkay Gundogan (49) şi Kevin De Bruyne (90+2).

În celălalt meci de marți, FC Porto și Internazionale Milano au remizat, 0-0, dar italienii s-au calificat în sferturile de finală, deoarece s-au impus cu scorul de 1-0 în partida tur.

Tragerea la sorți a sferturilor, în care mai sunt calificate formațiile Benfica Lisabona, Chelsea, Bayern Munchen și AC Milan, va avea loc vineri, 17 martie. Ultimele două formații din antepenultima fază a competiției se vor dispute miercuri seară, de la ora 22.00: Real Madrid - Liverpool (în tur 5-2) și Napoli - Frankfurt (în tur 2-0).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net