Mbappe a redevenit cel scump fotbalist din lume. Cum arată Top 10

Cu cele 20 de milioane de euro câștigate grație evoluției de la Cupa Mondială, unde a reușit să marcheze nu mai puțin de trei goluri în finala pierdută la penalty-uri cu Argentina, Kylian Mbappe a ajuns la un total de 180 de milioane de euro, valoare pe care a mai atins-o ultima dată în luna octombrie 2020. Totuși, mai are încă de muncit pentru a-și atinge recordul absolut, care este de 200 de milioane de euro și a fost atins în perioada 17 decembrie 2018 – 8 aprilie 2020.

Kylian Mbappe e considerat viitorul mare star al fotbalului mondial (FOTO: EPA)
Kylian Mbappe e considerat viitorul mare star al fotbalului mondial (FOTO: EPA)

Al doilea în clasamentul cotelor este norvegianul Erling Haaland. Atacantul de poveste al celor de la Manchester City are dezavantajul că nu are și o națională pe măsura valorii lui, astfel că acest Campionat Mondial disputat în Qatar l-a prins în postura de spectator. Cum fanii nu primesc nimic în plus pe transfermarkt, nici el nu și-a putut adăuga ceva la vechea cotă. Drept urmare, a rămas cu ”doar” 170 de milioane de euro, cotă care ar putea să crească doar dacă va continua să dea goluri pe bandă rulantă, ca până acum și dacă va cuceri titlul în Anglia.

Pe poziția a treia îl regăsim pe brazilianul care încheia podiumul și înainte de începerea Mondialului, Vinicius Junior. Eliminarea prematură a naționalei sale de la competiția supremă l-a costat, pentru că a rămas tot cu cele 120 de milioane de euro din vară.

Patru englezi în Top 10

Pe poziția a patra găsim doi jucători: englezii Jude Bellingham și Phil Foden. Ambii sunt cotați la 110 milioane de euro, dar Bellingham, senzația de 19 ani a celor de la Borussia Dortmund, a mai câștigat 10 milioane de euro după participarea la Cupa Mondială, unde a și înscris pentru selecționata Albionului. De fapt, acele prestații se pare că i-au convins pe conducătorii cluburilor importante din Anglia că merită să dea banii pe el și să-l repatrieze. În ceea ce-l privește pe Foden, jucătorul lui City a rămas la cota de dinaintea întrecerii qatareze, poate și pentru că nu a fost folosit decât spre finalul aventurii englezilor acolo.

Cu 100 de milioane de euro sunt cotați nu mai puțin de patru jucători, unul mai tânăr ca celălalt. La 24 de ani, uruguaianul Realului, Federico Valverde, este cel mai în vârstă, ceilalți trei putând juca liniștit la Under 21. Astfel, spaniolul Pedri are 20 de ani, germanul Musiala 19 ani, în timp ce englezul Saka abia a împlinit 21.

Pe poziția a zecea din acest top inedit găsim trei jucător, toți estimați la 90 de milioane de euro. Este vorba de spaniolul Gavi, de francezul Tchouameni și de englezul Harry Kane. La 29 de ani, acesta e și cel mai vârstnic membru al grupului. Dintre cei trei, doar Tchouameni a avut o creștere de cotă după disputarea Cupei Mondiale. El a câștigat 10 milioane de euro față de mijlocul anului trecut și, dacă va continua pe aceeași linie, va ajunge curând în Top 5 mondial, mai ales că din iulie 2022 evoluează la Real Madrid, cu care va cuceri cu siguranță noi trofee.

Ei formează Top 10 al celor mai bine cotați jucători

Nume     Valoare

1. Kylian Mbappe 180

2. Erling Haaland 170

3. Vinicius Junior 120

4. Jude Bellingham      110

4. Phil Foden 110

6. Pedri  100

6. Jamal Musiala  100

6. Bukayo Saka     100

6. Federico Valverde  100

10. Gavi 90

10. Aurelien Tchouameni  90

10. Harry Kane     90

Notă: cotele sunt exprimate în milioane de euro și corespund site-ului transfermarkt.com

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net