Germania pornește în forță la EURO 2024. Ce borne au fost bifate cu Scoția

Ultima actualizare:

Echipa naţională a Germaniei s-a remarcat fără doar și poate, vineri seară, câștigând meciul de deschidere împotriva Scoției, cu 5-1, partida de la EURO 2024 disputându-se la München

Germania ocupă primul loc în grupa sa la EURO 2024 (FOTO: EPA)
Germania ocupă primul loc în grupa sa la EURO 2024 (FOTO: EPA)

Doar un sfert de ceas a durat ceremonia de deschidere, după care nemții n-au mai avut răbdare și au consemnat un rezultat categoric fără să pară măcar că se forțează. Gazda Campionatului European a deschis scorul în minutul 10, când Florian Wirtz a devenit cel mai tânăr marcator al germanilor la un turneu final european, având 21 de ani şi 42 de zile. Nouă minute mai târziu, pe tabelă și-a trecut numele și Jamal Musiala, tot de 21 de ani. Spre finele primei reprize, spiritele „s-au încins”, iar scoțianul Ryan Porteous a primit „roșu”, după un fault care ar fi putut fi periculos la İlkay Gündoğan, arbitrul dictând penalty, transformat fără probleme de Kai Havertz ('45+1), care a stabilit scorul pauzei, 3-0 pentru Germania.

Singura reușită a Scoției la EURO2024, un autogol

Nici repriza secundă n-a fost lipsită de acțiune: Niclas Füllkrug a înscris pentru 4-0, în minutul 68, atacantul german ajungând la 12 goluri în 17 meciuri disputate pentru naţionala ţării sale. Șase minute mai târziu, a intrat pe teren și Thomas Müller, aflat la meciul cu numărul 130 pentru Germania, care a făcut imediat diferența și a pasat pentru golul aceluiaşi Füllkrug, anulat, însă, pe motiv de ofsaid. Singurul gol înscris în dreptul Scoției a fost, de fapt, a lui Antonio Rüdiger ('87), care a deviat mingea în propria poartă. Ultima reușită a gazdelor i-a aparținut lui Emre Can ('90+3), convocat în urmă cu doar trei zile și Germania și-a asigurat un start prolific la EURO 2024, acolo unde își împarte grupa cu Elveția, Scoția și Ungaria.
Pe de altă parte, naționala României se pregătește de primul său meci în competiție, acolo unde este în Grupa E, pe care o împarte cu Belgia, Slovacia și Ucraina. Selecționata lui Edi Iordănescu va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, contra Ucrainei, la München. Pe 22 iunie va avea loc meciul de fotbal cu Belgia, la Köln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ucrainence Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Nationala Romaniei, asteptat de fani la baza de la Warzburg, din Germania, la EURO 2024 jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Razvan Marin la nationala Romaniei (EPA) jpg
Denis Dragus la nationala Romaniei (EPA) jpg
fani romani euro jpg
Dragus saruta sotia jpg
Nationala Romaniei (EPA) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net