Leo Messi, campion din nou cu Argentina. Sud-americanii au cucerit Copa América

Argentina a reușit să câștige Copa América pentru a doua oară consecutiv, după ce a învins Columbia, luni dimineaţă, la Miami. Partida a avut nevoie de prelungiri, unicul gol fiind înscris de Lautaro Martínez, în minutul 112. Argentina a cucerit pentru a 16-a oară Copa América, devenind cea mai titrată națională în această competiție și depășind-o pe Uruguay, care are 15 trofee.

Argentina a câștigat din nou Copa América (FOTO: EPA)
Argentina a câștigat din nou Copa América (FOTO: EPA)

Dincolo de încă un trofeu adăugat în palmaresul Argentinei, cap de afiș a fost Leo Messi, doar că, de data aceasta, nu prin ceva pozitiv: fotbalistul de 37 de ani s-a accidentat, situația fiind una serioasă. Messi a fost surprins de camerele de filmat vizibil pus la încercare, primele informații arătând că va fi nevoie de o perioadă considerabilă pentru recuperare.

Ángel Di María, retras în glorie din „sportul rege”

Messi a marcat un singur gol la Copa América, în semifinala cu Canada, scor 2-0 și a consemnat o pasă decisivă tot împotriva canadienilor, dar în grupe, când echipa lui s-a impus tot cu același scor.
Revenind la finala Copa América, startul meciului a fost întârziat cu 80 de minute, din cauza incidentelor din jurul stadionului. Presa internațională notează că susținători ai Columbiei ar fi încercat să intre la meci fără bilet, unii forțând intrarea și sărind gardurile care împrejmuiau stadionul din Miami, iar situația s-ar fi lăsat cu conflicte, soldate cu arestări. 
Finala competiției a fost ultimul meci pentru Ángel Di María, care a preluat banderola de căpitan de la Messi, bifând totodată apariția cu numărul 145 pentru țara sa. „A fost scris, a fost așa. Am visat-o, am visat că mă retrag așa. Am atât de multe sentimente frumoase! Sunt veșnic recunoscător acestei generații care m-a făcut să realizez ceea ce am căutat atât de mult“, a declarat jucătorul de 36 de ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net