Capăt de drum: încă o legendă se retrage din naționala Germaniei, după EURO

Ultima actualizare:

După Toni Kroos, care a pus punct carierei sale de fotbalist odată cu încheierea parcursului Germaniei la EURO 2024, încă un nume mare din echipa nemților își ia „adio” de la fotbalul de națională. Atacantul lui Bayern München, Thomas Müller, a anunțat că drumul său se oprește aici, după eliminarea țării sale de la EURO 2024, în sferturi, unde Germania a cedat în fața Spaniei.

Thomas Müller se retrage de la naționala Germaniei (FOTO: EPA)
Thomas Müller se retrage de la naționala Germaniei (FOTO: EPA)

În vârstă de 34 de ani, Müller lasă în urmă 131 de selecții, confirmând în cele din urmă ce spunea, despre retragere, la finele meciului cu Spania: „Realist vorbind, acesta s-ar putea să fi fost ultimul meu meci în tricoul echipei reprezentative”. Potrivit presei germane, dacă la națională lucrurile se opresc aici, în ceea ce privește echipe de club, Müller va onora înțelegerea actuală cu formația din München, contractul său fiind scadent abia în 2025. 

Titlul de campion mondial, printre cele mai mari realizări

Înapoi în timp, Müller a debutat în echipa reprezentativă, în martie 2010, într-un amical împotriva Argentinei (0-1). De-a lungul carierei sale, a jucat nu mai puțin de 131 de meciuri internaționale, marcând 45 de goluri, ceea ce îl plasează al treilea în clasamentul all-time - doar Lothar Matthäus (150 de apariții și 63 goluri) și Miroslav Klose (137 de partide și 46 de reușite) îl depășesc. La capitolul de mari reușite, Müller reușea, în 2014, a devenit campion mondial în Brazilia, marcând chiar cinci goluri în timpul turneului final. De altfel, a participat la patru Mondiale, în 2010, 2014, 2018 și 2022.
În mod curios, însă, la EURO nu a reușit să marcheze nici măcar un gol, însă lasă în urmă patru turnee finale de Campionat European, edițiile 2012, 2016, 2020 și 2024. Dacă la primele trei a fost un personaj de bază, la EURO 2024 a prins doar 16 minute cu Scoția și 40 cu Spania.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Andrei Matei (Facebook) jpg
Dennis Man si Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Elisabeta Lipa, Sportpictures jpg
laurentiu toma jpg
Lituania România (Sportpictures) jpg
Lituania România (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net