„Penaltygate”, conflictul care „a zguduit” PSG

„Ape tulburi” la Parin Saint-Germain, unde caracterele tari „se mai ciocnesc”, din când în când. Cel mai recent episod i-a avut  drept protagoniști pe Neymar și Kylian Mbappé, în timpul meciului câștigat de echipa lor împotriva lui Montpellier, în weekend, scor 5-2.

 Neymar și Kylian Mbappé, două caractere tari de la PSG (FOTO: EPA)
Neymar și Kylian Mbappé, două caractere tari de la PSG (FOTO: EPA)

„Penaltygate”, așa cum a fost denumit de către presa internațională, a început pe fondul faptului că, până acum, Neymar era responsabil cu executarea loviturilor de pedeapsă. În minutul 23, l-a lăsat pe Mbappé să execute, dar acesta a ratat. Ulterior, în minutul 43, brazilianul n-a mai procedat la fel, ci a luat mingea și a transformat. Pe imagini, însă, se vede cum Mbappé vine lângă Neymar și îi spune să-i dea mingea, ceea ce nu s-a întâmplat.

Apoi, după meci, Neymar a reacționat pe rețelele sociale, la postările despre acest episod. Una dintre afirmațiile cu care brazilianul a fost de acord este: „Acum este oficial, Mbappé este cel care execută penalty-urile la PSG. În mod clar, este ceva scris în contract, pentru că, la niciun club din lume, Neymar nu ar fi al doilea executant. Astfel, datorită contractului său, Mbappé pare patronul lui PSG”.

Ulterior, conducerea clubului i-a convocat pe cei doi la o discuție și a încercat să medieze conflictul. „Le Parisien” povestește că jucătorilor le-a fost atrasă atenția că, la nivelul clubului PSG, nu se permite ca „rufele să fie spălate în public” și i-a avertizat că atitudinea lor „nu trebuie să afecteze performanțele echipei”, fiind atenționați că astfel de situații nu sunt tolerate, indiferent de nume. La finalul discuției, ambele părți implicate au dat asigurări că au trecut peste cele întâmplate.  

„Așa e mereu la PSG”

Fostul mare atacant, francezul Thierry Henry, a comentat tensiunile din vestiarul PSG, punctând că situația va fi greu de gestionat, pe viitor, de antrenor. „Este locul lui (n.r. vorbind despre Mbappé). Sigur că va trebui să demonstreze pe teren, așa cum a făcut-o încă de la început, dar în astfel de situații, nu trebuie să demonstreze nimic nimănui. Trebuie să joace. Cum va reuși antrenorul să găsească o modalitate prin care cei trei (n.r. inclusiv Lionel Messi) pot juca împreună, să fie fericiți? Mult noroc cu asta. La PSG sunt întotdeauna discuții, întotdeauna este o problemă. Au câștigat cu 5-2, vorbim despre Mbappé. Anul trecut a fost Neymar. Mereu a fost așa, este PSG”, a comentat fostul fotbalist, potrivit sport.es.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net