Top10 cele mai mari transferuri de fotbaliști din vara asta

Premier League confirmă, încă odată, că se numără printre cele mai tari campionate de fotbal din lume, șapte jucători din Top10 cele mai mari transferuri ale verii fiind din primul eșalon englezesc.

Erling Haaland și-a găsit locul la Manchester City FOTO EPA
Erling Haaland și-a găsit locul la Manchester City FOTO EPA

Lider în clasament este un mijlocaș defensiv, Aurélien Tchouaméni, pentru care Real Madrid a scos din conturi 80 de milioane de euro. Francezul de 22 de ani a mai fost dorit de Chelsea, Liverpool și PSG, după ce, sezonul trecut, s-a remarcat la AS Monaco, unde a adunat 50 de meciuri în toate competițiile, înscriind de cinci ori, pasând decisiv de trei și devenind jucător de bază în naționala Franței.

Locul secund îi revine lui Darwin Núñez, atacantul uruguayan pentru care Liverpool a fost dispusă să plătească 75 de milioane de euro. Jucătorul de 23 de ani a venit de la Benfica și a avut nevoie de puțin timp pentru a se acomoda. După ce, în timpul meciurilor amicale, antrenorul „cormoranilor”, Jürgen Klopp, a povestit că Darwin Núñez a fost afectat de presiunea resimțită pentru a confirma, între timp sud-americanul a înscris deja primul său gol într-un meci oficial.

A treia poziție îi revine lui Matthijs de Ligt, olandezul de 22 de ani, pentru care Bayern München a fost dispusă să dea 67 de milioane de euro lui Juventus. În cei trei ani petrecuți la Torino, fundașul a jucat în 117 meciuri, a marcat opt goluri și a cucerit trei trofee - titlul în Serie A, Cupa și Supercupa Italiei.

Imediat sub podium este Marc Cucurella, fundașul stânga pentru care Chelsea i-a achitat lui Brighton puțin peste 65 de milioane de euro. Odată cu sosirea spaniolului de 24 de ani pe Stamford Bridge, a fost „doborât” recordul sumei de transfer pentru un fundaș stânga, deținut anterior de Manchester City, care plătea 57,5 milioane de euro, în 2017, pentru transferul lui Benjamin Mendy de la Monaco.

Haaland se acomodează la City

Erling Haaland a ținut multă vreme prima pagină a ziarelor de sport, până a decis să se transfere la Manchester City, luând-o pe urmele tatălui său, care a evoluat și el în tricoul „cetățenilor”. Pentru a-i permite să plece, Borussia Dortmund a primit 60 de milioane de euro. Atacantul de 22 de a reușit o „dublă”, chiar la debutul său în Premier League, în partida dintre West Ham United și Manchester City (0-2).

Rapinha a ajuns pe Camp Nou, după ce FC Barcelona a fost de acord să plătească pentru el 58 de milioane de euro, bani încasați de Leeds. La cei 25 de ani ai săi, atacantul brazilian mai era dorit de Chelsea, Tottenham și Arsenal. În ultimul sezon în tricoul lui Leeds, Raphinha a înscris 11 goluri și a oferit trei pase decisive, în cele 36 de partide disputate.

Richarlison este, acum, la Tottenham, care a achitat 58 de milioane de euro către Everton. Atacantul brazilian de 25 de ani este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști pe postul său în Premier League. Sud-americanul are reputația de om controversat, remarcându-se prin declarațiile sale, cu diverse „înțepături” la adresa echipelor rivale.

Lisandro Martínez îmbracă tricoul „diavolilor roșii”, după ce Manchester United a fost dispusă să dea puțin peste 57 de milioane de euro lui Ajax Amsterdam. În vârstă de 24 de ani, fundașul central a mai fost și pe lista lui Arsenal, iar la formația olandeză a adunat 120 de meciuri în toate competițiile, pe parcursul a trei sezoane.

Raheem Sterling a ajuns la Chelsea pentru 56 de milioane de euro, sumă pe care gruparea de pe Stamford Bridge a fost de acord să o plătească lui Manchester City. Mijlocașul jamaican de 27 de ani a jucat, sezonul trecut, 47 de meciuri în toate competițiile pentru „cetățeni”, marcând de 17 ori și oferind nouă pase de gol.

Gabriel Jesus încheie topul, atacantul brazilian ajungând la Arsenal, după ce „tunarii” au fost dispuși să achite 52 de milioane de euro către Manchester City, echipă la care a petrecut cinci ani și jumătate. În ultimul sezon, Gabriel Jesus a înscris de 13 ori și a oferit 12 pase decisive în 41 de meciuri. Atacantul de 25 de ani a câștigat, de la sosirea sa în Anglia, în ianuarie 2017, nu mai puțin de 11 trofee, între care patru titluri de campion al Angliei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net