«Relația de dragoste» de 9 ani pe care Neymar o are cu Justiția. Fotbalistul, în fața instanței

De-abia la nouă ani după ce fotbalistul Neymar s-a mutat din Brazilia la Barcelona, ​​acesta va fi judecat pentru presupuse nereguli legate de transfer.

Într-o poveste de „dragoste” cu justiția care se prelungește pe ani de zile, internaționalul brazilian, care joacă acum la Paris Saint-Germain, este acuzat de fraudă și corupție.

Procesul urmează să aibă loc pe o durată de două săptămâni, începând cu data de 17 octombrie, cu o lună înainte de Cupa Mondială din Qatar.

Pe lângă Neymar, mai multe personalități importante urmează să fie judecate.

Neymar, în fața instanței de judecată

Doi foști președinți ai clubului de fotbal Barcelona, ​​Josep Maria Bartomeu și Sandro Rosell, precum și părinții lui Neymar se confruntă cu aceleași acuzații, potrivit rapoartelor spaniole.

Citește și: Neymar a cheltuit salariul pe o lună și a luat o vilă în Brazilia

Toți cei implicați în dosar au negat acuzațiile făcute de fondul de investiții DIS, care a susținut că are dreptul la 40% din taxa de transfer a lui Neymar în 2013, când a părăsit clubul brazilian Santos.

Taxele scumpe de transfer ale jucătorului de la PSG, în vârstă de 30 de ani, au fost mult timp umbrite de disputele legale.

În urmă cu un an, Barcelona a ajuns la o înțelegere extrajudiciară cu fotbalistul în legătură cu transferul său record în valoare de 222 de milioane de euro, la Paris Saint-Germain, în 2017. Clubul a spus, atunci, că ar trebui să plătească milioanele de euro pe care le primise când a semnat un contract nou, în 2016.

Află informații și despre: Accidentat, Neymar nu va juca pentru Brazilia în partida cu Argentina

Dar, în special, transferul lui Santos a provocat mai multe certuri juridice și financiare.

Într-un proces din Barcelona, din 2016, numit Neymar 1, clubul a fost de acord să plătească o amendă de 5,5 milioane de euro autorităților spaniole, din cauza neregulilor privind transferul jucătorului.

Sandro Rosell, care a demisionat din funcția de președinte al clubului în 2014, din cauza anchetei privind transferul, a petrecut 20 de luni de închisoare, înainte de a fi scutit de taxele de spălare a banilor pentru drepturile de difuzare, în 2019.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net