România, în top la EURO 2024. La ce capitol ocupă un loc pe podium

Ultima actualizare:

Chiar dacă nu mai e la EURO 2024, numele României încă „face valuri” în Germania, o publicație de fotbal întocmind lista cu numărul de susținători de care s-a bucurat fiecare dintre reprezentativele participante, țara noastră fiind pe podium.

România s-a bucurat de susținere pe tot parcursul său la EURO 2024 (FOTO: Sportpictures)
România s-a bucurat de susținere pe tot parcursul său la EURO 2024 (FOTO: Sportpictures)

Potrivit „Die Falsche 9”, România a adunat, în total, peste 100.000 de oameni care au susținut-o, de-a lungul celor patru partide pe care selecționata lui Edward Iordănescu le-a disputat în turneul final din Germania. De altfel, România a fost depășită doar de țara organizatoare și de Turcia. 

Cehia, ultima clasată în topul spectatorilor

De la meciurile de grupe din München, Köln și Frankfurt, până la cel din optimi, de la Munchen, România a avut parte peste tot de un număr uriaș de susținători. Potrivit sursei citate, aproximativ de români i-au susținut de pe stadioane pe „tricolori”. Comparativ, Germania s-a bucurat de interesul a 177.000 de suporteri, în vreme ce Turcia a fost încurajată de 150.000 de oameni. De altfel, singura națională care mai depășește „pragul” de 100.000 este Croația, cu 103.000, cu mențiunea că Luka Modrić și colegii lui au disputat doar trei meciuri, fiind eliminați din faza grupelor. La polul opus se află echipa națională a Cehiei, susținută de numai 38.000 de oameni în cele trei partide de la EURO 2024, deasupra arătându-se Slovacia, cu 41.500 de persoane. 
Reamintim că România a reușit să încheie pe primul loc grupa sa de la EURO2024, unde situația a fost una inedită: toate echipele au avut același număr de puncte, patru, ierarhia arătându-le, în ordine, pe selecționata „tricolorilor”, urmată de Belgia, Slovacia și Ucraina. Apoi, selecționata lui Edward Iordănescu a întâlnit Olanda în optimile de finală, în fața căreia a cedat, marți, scor 0-3, într-o partidă disputată la München. EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie, ajungând în faza sferturilor de finală.         

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Monica Niculescu si Gabriela Ruse (Facebook) jpg
Otelul Craiova (Sportpictures) jpg
gica hagi facebook jpeg
maldini daniel epa efe h 57194207 jpeg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
mircea lucescu facebook jpg
David Popovici (Sportpictures) jpg
PAOK Salonic FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net