România, lotul cu cea mai mică valoare de la EURO 2024. Cine sunt marile forțe

România se pregătește pentru EURO 2024, acolo unde va juca, luni, primul său meci, împotriva Ucrainei, la Munchen. De altfel, fotbaliștii selecționați de Edi Iordănescu pentru turneul final din Germania ocupă ultima poziție din punct de vedere valoric, raportat la cele 24 de națiuni angrenate la turneul final.

Dennis Man, pe podiumul celor mai valoroși fotbaliști ai naționalei (FOTO: Sportpictures)
Dennis Man, pe podiumul celor mai valoroși fotbaliști ai naționalei (FOTO: Sportpictures)

91,13 milioane de euro - aceasta este valoarea lotului României, potrivit Transfermarkt, care plasează țara noastră pe ultimul loc în ierarhia participantelor la EURO2024. Deasupra României se află Albania, cotată la 111,6 milioane de euro și, la o distanță considerabilă, Slovenia, cu 141,55 milioane de euro. 
În ceea ce privește adversarele României de la EURO 2024, lotul Slovaciei se ridică la 156,4 milioane de euro, ceea ce o plasează pe locul 21, în vreme ce Ucraina e pe a 10-a poziție, cu 379 de milioane de euro, iar Belgia se află pe opt, cu 584,5 milioane de euro.
Cele mai valoroase țări, care se întrec la competiția europeană, sunt Anglia, cotată cu 1,52 miliarde de euro, Franța cu 1,23 miliarde de euro și Portugalia cu 1,05 miliarde de euro. 

Drăgușin, lider la nivelul naționalei României

Revenind la lotul României, cel mai bine cotat este Radu Drăgușin, fundașul lui Tottenham Hotspur având o valoarea aproximativ de 25 de milioane de euro. Poziția a doua îi revine lui Dennis Man, de la Parma, cu nouă milioane de euro, iar podiumul este completat de Florinel Coman, de la FCSB, cotat la șapte milioane de euro. Totuși, Drăgușin nu prinde Top100 - cei mai valoroși fotbaliști de la EURO 2024 sunt Mbappé (ultima dată la Paris Saint-Germain, cel mai probabil transferat la Real Madrid) și Jude Bellingham (Real Madrid), ambii aproximați la 180 de milioane de euro. După, se remarcă Phil Phoden (de la Manchester City) cu 150 de milioane de euro și Bukayo Saka (Arsenal) cu 140 de milioane de euro. Ultimul fotbalist din Top100 al jucătorilor de la EURO 2024 este Guglielmo Vicario, goalkeeper-ul legitimat la Tottenham fiind cotat la 35 de milioane de euro. 
Revenind la „tricolori”, selecționata lui Edi Iordănescu face parte din Grupa E a turneului, pe care o împarte cu Belgia, Slovacia și Ucraina. România va debuta la EURO 2024, turneu care se va desfășura pe 10 stadioane din Germania, pe 17 iunie, contra Ucrainei, la München. Pe 22 iunie va avea loc meciul de fotbal cu Belgia, la Köln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cristian Pirvulescu
image
image
image
image
image
image
Razvan Marin la nationala Romaniei (EPA) jpg
Denis Dragus la nationala Romaniei (EPA) jpg
fani romani euro jpg
Dragus saruta sotia jpg
Nationala Romaniei (EPA) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) 2 jpg
romania bucurie jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net