Situația naționalei la EURO2024. Lotul României, jumate din valoarea lui Mbappé

Ultima actualizare:

Edi Iordănescu are la dispoziție, în vederea EURO 2024, un lot de 26 de fotbaliști, a căror valoare se ridică la 92,13 milioane de euro. Comparativ, cel mai bine cotat jucător al competiției, Kylian Mbappé, este cotat la 180 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt. 

Radu Drăgușin, cel mai valoros jucător din echipa României la EURO 2024 (FOTO: Sportpictures)
Radu Drăgușin, cel mai valoros jucător din echipa României la EURO 2024 (FOTO: Sportpictures)

Liderul detașat al acestui clasament, raportat la naționala țării noastre, este Radu Drăgușin, fundașul lui Tottenham Hotspur având o valoarea aproximativ de 25 de milioane de euro. Pe locul doi, însă la o distanță considerabilă, se află Dennis Man, de la Parma, cu nouă milioane de euro, iar podiumul este completat de Florinel Coman, de la FCSB, cotat la șapte milioane de euro. 

Cel mai valoros fotbalist al României, în afara Top100 de la EURO2024

La nivelul competiției, însă, Drăgușin nu prinde Top100 - cei mai valoroși fotbaliști de la EURO 2024 sunt Mbappé (ultima dată la Paris Saint-Germain, cel mai probabil transferat la Real Madrid) și Jude Bellingham (Real Madrid), ambii aproximați la 180 de milioane de euro. După, se remarcă Phil Phoden (de la Manchester City) cu 150 de milioane de euro și Bukayo Saka (Arsenal) cu 140 de milioane de euro. Ultimul fotbalist din Top100 al jucătorilor de la EURO 2024 este Guglielmo Vicario, goalkeeper-ul legitimat la Tottenham fiind cotat la 35 de milioane de euro. 
Revenind la „tricolori”, selecționata lui Edi Iordănescu face parte din Grupa E a turneului, pe care o împarte cu Belgia, Slovacia și Ucraina. România va debuta la EURO 2024, turneu care se va desfășura pe 10 stadioane din Germania, pe 17 iunie, contra Ucrainei, la München. Pe 22 iunie va avea loc meciul de fotbal cu Belgia, la Köln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt. Țara noastră va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile disputate în anii 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000, când România a atins chiar sferturile de finală ale competiției. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nae prof ub jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara (Sportpictures) jpg
FCSB (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Echipa nationala a Romaniei (Sportpictures) jpg
Edward Iordanescu (Sportpictures) jpg
Daniel Paraschiv (Facebook) jpg
Ianis Hagi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net