Urmașul lui Maldini, înapoi în fotbalul mare: convocat la naționala Italiei

Numele Maldini continuă să domine „fotbalul mare”, urmașul fostului star al lui AC Milan fiind convocat la echipa națională a Italiei. Astfel, Daniel Maldini, fiul fostului lui Paolo Maldini, a fost chemat în premieră la prima reprezentativă a țării sale pentru următoarele două meciuri din Liga Naţiunilor, programate să se dispute cu Belgia şi Israel.

Daniel Maldini (dreapta), în premieră la naționala Italiei (FOTO: EPA)
Daniel Maldini (dreapta), în premieră la naționala Italiei (FOTO: EPA)

Atacantul echipeii AC Monza, ultima formație din campionatul italian după şase etape, ar deveni al treilea reprezentant al familiei Maldini, care poartă culorile naţionalei, dacă antrenorul Luciano Spalletti îl va introduce în teren - după tatăl său, Paolo (56 de ani) şi bunicul său, Cesare, decedat în 2016.
În vârstă de 22 de ani, Daniel Maldini îmbracă tricoul echipei Monza, unde a fost împrumutat şi, apoi, vândut, vara trecută, de AC Milan, echipă la care tatăl şi bunicul său au fost căpitani. 

Premieră în peste două decenii în fotbalul italian

Momentul marchează o premieră importantă pentru fotbalul italian, fiind pentru prima dată, în 22 de ani, când un Maldini este convocat la echipa națională. Ultimul meci al tatălui său pentru Italia a fost, în 2002, la Cupa Mondială din Coreea și Japonia, încheind o carieră impresionantă de 126 de selecții. 
Înapoi în zilele noastre, programul Italiei presupune două întâlniri, urmând să întâlnească Belgia, pe 10 octombrie, la Roma, iar patru zile mai târziu va juca împotriva reprezentativei Israelul, într-un meci disputat la Udine. 
Italia e pe primul loc în grupa ei din Liga Naţiunilor, având, până acum, șase puncte, după două meciuri disputate în competiție. Locul următor este ocupat de Franța, cu trei puncte adunate, Belgia fiind pe a patra poziție, la egalitate cu Franța. În cele din urmă, ultimul loc îi revine lui Israel, care nu a reușit să acumuleze, până acum, niciun punct.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gica hagi facebook jpeg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
mircea lucescu facebook jpg
David Popovici (Sportpictures) jpg
PAOK Salonic FCSB (Sportpictures) jpg
Halep Facebook jpg
Gica Hagi (Sportpictures) jpg
Halep Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net