Cum a ajuns Damian Drăghici să cerșească în Grecia! O viață ca-n filmele de Hollywood

Ultima actualizare:

Damian Drăghici, unul dintre cei mai de succes artiști români, recunoscut peste Ocean pentru talentul său inegalabil, a vorbit la podcastul ,,Fitză cu Adiță" despre perioada sumbră din viața sa când a fost nevoit să cerșească în Grecia pentru a supraviețui. 

Povestea de viață a artistului de etnie romă, Damian Drăghici, este una demnă de filmele de la Hollywood.

Citește și: Interpretări live de excepție marca Damian Drăghici, Theo Rose, Andra, Delia și Gina Matache, cu ocazia zilei de 1 Decembrie

Damian Drăghici, invitat la 17 ani să cânte alături de Richard Clyderman

Cântărețul la nai a crescut în perioada regimului comunist, astfel că la vârsta de doar 15 ani, adolescentul Damian Drăghici era trecut pe o ,,listă neagră", din cauză că unchiul său, Luca Drăghici, fugise ilegal din țară. Din această cauză, Damian Drăghici a ratat mai multe oportunități de a se afirma peste hotare, iar cea mai memorabilă solicitare a venit chiar din partea celebrului pianist Richard Clyderman, ce l-a invitat pe talentatul naist să i se alăture. Din păcate, Drăghici nu a avut voie să plece din țară.

Citește și: Damian Drăghici, copleșit de durere: «A plecat dintre noi prea tânăr. Este cea mai tristă zi pentru mine»

,,Au fost mai multe inițiative să plec în Damemarca, la 15 ani trebuia să plec cu Ansamblul Studenților, nu mi s-a da viză, la 16 ani trebuia să plec în Italia nu mi-a dat viză, la 17 în Grecia nu mi s-a dat viză. La 17 ani jumate a venit o cerere, dacă poți să-ți imaginezi, o țin minte și acum, de la Richard Clyderman, pianistul, se numea pe timpul ăla ,,Aria". I-am trimis o filmare cu mine cu naiul, m-a acceptat, i-a plăcut foarte mult. Nu viză!"

Damian Drăghici a ajuns să cerșească în Grecia

Damian Drăghici a reușit până la urmă să fugă din România, în 1989, pe vremea când avea 19 ani. Artistul s-a lovit de o realitate cruntă, fără acoperiș deasupra capului și fără siguranța zilei de mâine, tânărul Damian a făcut tot ceea ce a putut pentru a supraviețui. Drăghici s-a folosit de talentul său pentru a face rost de niște bani, astfel că a început să cânte pe la mese în schimbul mărunțișului pe care i-l dădeau clienții. Damian Drăghici a povestit cum ,,cerșea" cu naiul ca să-și ducă traiul. 

Cerșeală. Cântam cu instrumentul pe la mese. Lumea spunea că «Nu cerșeai, cântai». Nu, mă duceam cu instrumentul pe la masă și mă băgam în nasul omului în timp ce mânca, asta ca să iau bani. Trebuie să ai tupeu! Dacă ai tupeu, faci bani, dacă nu ai tupeu, stai într-o parte”, a povestit cântărețul.

Prima soție a lui Drăghici a fost o grecoaică

Damian Drăghici a mai dezvăluit că datorită talentului său de a cânta la nai, s-a făcut remarcat în Grecia. Artistul a fost îndrumat de ambiția sa de a reuși, astfel că a învățat limba greacă foarte repede și s-a integrat într-un mediu și o cultură foarte diferite de tot ceea ce însemna România, la acea vreme. Drăghici și-a cunoscut prima soție în Grecia, o femeie de origine elenă. 

Am început tot ce studiam eu, clasic sau folclor, sau muzică  popular, dar după m-am prins că trebuie să cânți ce le place oamenilor. Era vorba despre supraviețuire. Aveam în interiorul meu o ambiție și o intuiție. În câteva luni am reușit să învăț greaca foarte bine. Mă apreciau oamenii pentru talentul meu. Făceam orice ca să pot să mă descurc. Am stat un an în Grecia, apoi am plecat în Olanda. Am trecut a doua oară ilegal în Grecia și am luat-o iar cu cerșeala. M-am și căsătorit în Grecia”, a mărturisit acesta. 

Damian Drăghici a fost umilit: «De multe ori plângeam»

Damian Drăghici a mai relatat că au existat momente cumplite când a fost umilit, iar în acele clipe i s-a întâmplat să dea cu naiul de pământ de furie. Artistul a recunoscut că a plâns din cauza situațiilor neplăcute pe care le-a suportat din partea străinilor, însă totul avea drept scop visul său de a deveni un muzician celebru. 

Am fost umilit de foarte multe ori. Au fost momente în care am spart naiul, l-am făcut bucăți, de nervi, de frustrare. De două ori am spart naiul de supărare. De multe ori plângeam. A fost foarte greu! Eu mi-am propus ceva și ăla era visul meu. Trebuie să crezi în tine! Nimeni nu o să creadă în tine mai mult decât crezi tu în tine”, a mai spus artistul.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net