Dan Bittman și Holografii, goi-pușcă, cu un ghem de blană în poală! Imaginile pe care le-ar vrea șterse

Anii 90 au fost marcați de multe experimente, fiind vorba despre o perioadă de tranziție, inclusiv în lumea artistică.

În 1995, Holograf a lansat albumul „Stai în poala mea”, cu o copertă de neuitat!
În 1995, Holograf a lansat albumul „Stai în poala mea”, cu o copertă de neuitat!

Fotografiile au ilustrat albumul din 1995

A fost perioada în care debutau trupele autohtone de hip-hop, iar limbajul licențios se auzea din ce în ce mai des din difuzoare. Doar că artiștii deja consacrați, încă din anii 80, nu își prmiteau să testeze limbajul fără filtru. Aurelian Temișan, de exemplu, a testat tendința și și-a luat numele de scenă 2PEU, pentru albumul „Fortăreața”. Adică „Tupeu”, într-o tentativă deloc inspirată de a imita numele legendarului Tupac.

Imagini memorabile, pentru eternitate, cu cinci iepuri în ipostaze prea intime cu membrii Holograf
Imagini memorabile, pentru eternitate, cu cinci iepuri în ipostaze prea intime cu membrii Holograf

Și-a adaptat ritmul, un pic și versurile, iar recuzita... recuzita! Bandana și o serie de pelerine, croite, parcă, din fețe de masă sau draperii, plus lanțuri aurite. Nu a funcționat, așa că a rămas fidel stilului original. Nici Holograf nu a ratat momentul și a lansat, tot sub sigla Electrecord, albumul „Stai în poala mea!”, ilustrat cu două poze de... atac de cord!

Dacă titlul albumului se dorea a fi un mesaj cu subînțeles, fiind evitată formularea licențioasă, imaginile de pe coperți au rămas o enigmă greu de deslușit. Toți cei cinci membri ai trupei Holograf, Dan Bittman, Romeo Dediu, Iulian Mugurel Vrabete, Edi Petroșel și Tino Furtună au apărut într-o ipostază care în ziua de azi s-ar putea lăsa cu o anchetă penală.

În două fotografii care au ilustrat albumul, cei cinci apar complet dezbrăcați, având în poală, pentru a-și masca organele genitale, câte un ghem de blană. Mai precis, câte un ghem viu! Pentru că fiecare dintre Holografi ținea în poală câte un iepure. Și nu vorbim de câte un iepuraș Playboy, ci câte un iepuroi adevărat, „neam” cu Bugs Bunny!

Nici una dintre piesele albumului nu a devenit hit, discul devenind celebru grației fotografiilor bizare. La interior, exista și un mesaj: „Mulţumim iepuraşilor Dan, Romeo, Tino, Edi şi Mugurel fără de care n-am fi avut nici un haz. Îţi mulţumim ţie, cumpărătorul acestui produs, mai stai în poala mea”.

Dacă vă întrebați a cui a fost ideea, conform informațiilor trecute pe album, responsabili au fost Iulian Mugurel Vrabete şi Radu Leonte, iar fotografiile au fost opera lui George Chelemec. 

Deși nu conține hituri, grație pozei de copertă, vinilul ajunge la un preț record
Deși nu conține hituri, grație pozei de copertă, vinilul ajunge la un preț record

Chiar dacă albumul nu a inclus hituri ale trupei Holograf, un exemplar imprimat pe vinil poate să ajungă la un preț incredibil, în anticariate. Grație fotografiei de copertă, evident. În cazul ofertei din imagine, costul este ridicat și de starea bună a discului și a ambalajului. Așadar, episodul „Stai în poala mea”, din istoria Holograf, nu va fi uitat prea curând.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

foto1 fratiiB jpg
lia bugnar anghel damian theo rose foto CANCAN (2) jpg
FotoJet jpg
FotoJet (1) jpg
cub paula seling png
CTP
infidelitate 0 jpeg
Francisca, alături de Bogdan Lățescu
image
image
image
image
image
image
nicole cherry jpg
cub bianca dragusanu png
Credința în Dumnezeu i-a dat putere Lucianei Indre
Camelia Șucu a fost căsătorită cu Dan Șucu
FotoJet jpg
Francisca, alături de Bogdan Lățescu