Ea e sexy jurnalista de la România TV! Thalida Trofin: «A venit moldoveanca!»

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

E pasionată de muzică, televiziune şi... matematică. Thalida Trofin, reporter la ştirile de la România TV, a povestit, pentru Click!, cum a ajuns pe micile ecrane.

Are 25 de ani, a absolvit Facultatea de Administraţie şi Management Public, are un Master în Administraţie Publică, dar face carieră în muzică şi în televiziune.

Când ai debutat în televiziune şi în ce locuri ai lucrat până acum?

Am păşit pentru prima dată în televiziune la 4 ani, în emisiunea pe care o modera la vremea respectivă Horia Moculescu. Aveam patru dinţi şi 1.000 de emoţii. De atunci, au urmat ani în care am dormit, la propriu, în televiziune. Dar primul meu job cu acte-n regulă, imediat după ce am terminat facultatea, a fost în cadrul echipei Kanal D.

Cum ai ajuns în echipa România TV?

După o dezamăgire profesională, am primit un telefon de la România TV care a schimbat totul. Am îmbrăţişat propunerea lor, deşi sfera ştirilor mi se părea o lume extrem de grea şi plină de responsabilităţi, mi-am dorit să învăţ. Pentru mine a fost o schimbare de 180 de grade, veneam din lumea mondenă.

Care sunt pasiunile cărora le dedici cea mai mare parte din timp, în afară de muzică şi televiziune?

Poate părea o pasiune ciudată, însă în timpul liber îmi place să rezolv probleme de matematică. Încă din copilărie am avut o astfel de pasiune, am fost olimpică în liceu. Şi îmi place să fac lucruri care îmi amintesc de Thalida de la Focşani, îmi iubesc originile, toată lumea mă întreabă de ce îmi păstrez numerele de Vrancea la maşină, deşi sunt aproape opt ani de când m-am stabilit în Capitală. E simplu, îmi place ca oriunde mă duc să se ştie că “a venit moldoveanca”.

Care este povestea numelui tău, Thalida?

“Thalida” este un nume cu origini greceşti, străbunicul meu are astfel de rădăcini, însă este o pură coincidenţă. Mama mea a citit o carte înainte de a rămâne însărcinată, romanul “Talida”, scris de Ion Grecea, şi de atunci a ştiut că aşa se va numi fetiţa pe care simţea că o va avea. E o istorie tristă, romanul începe şi se termină cu sintagma “o femeie a ucis”, însă ea, Talida cea din carte, îmi seamănă pe zi ce trece tot mai mult, este o fată simplă, care nu a renunţat niciodată la valorile ei, oricât de învolburate erau timpurile.

Thalida Trofin: «Îmi place să rezolv probleme de matematică»

Când ai conştientizat pasiunea pentru muzică?

La 4 ani, mama a început să mă trimită la pictură, la dansuri, dar singurul loc unde nu plângeam de plictiseală era sala în care se preda canto. Am făcut cinci ani de pian, pentru că nu îmi plăcea să mă joc în faţa blocului, am fost un copil morocănos şi, pe alocuri, antisocial şi aşa mi-am găsit cumva o activitate pe gustul meu. Au urmat drumuri la Bucureşti, pentru că m-am născut într-un orăşel de provincie (Focşani), unde posibilităţile de afirmare în plan artistic erau destul de precare. I-am avut ca profesori pe Cornel Fugaru, Adrian Daminescu, Crina Mardare, Marius Ţeicu şi lista continuă.

Şi lansarea când a fost?

Atunci când am pus piciorul în prag şi i-am zis mamei că vreau să ne mutăm la Bucureşti. Zis şi făcut, la 17 ani am venit în Capitală. Am lansat două piese, apoi am deschis un canal propriu de YouTube, unde am început să public proiecte pe cont propriu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
banner laura cosoi png
banner zurli png
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net