Fiica lui Maharu șochează: „Sunt un bărbat trans! Îmi schimb numele și CNP-ul!”

#Exclusiv Click!

Bianca, fiica vestitului Nicu Maharu, este, cu siguranţă, unul dintre personajele mondene, care reuşeşte să şocheze la fiecare apariţie pe care o are. Ajunsă la 30 de ani, tânăra ne-a dezvăluit că urmează un tratament hormonal pentru schimbarea de sex și că a făcut deja demersurile necesare pentru a-și schimba și numele din buletin în Samyr NST.

Bianca (30 de ani) a avut o relație foarte bună cu tatăl ei, celebrul Nicu Maharu, care s-a stins din viață în 2019, după ce s-a luptat cu cancerul. Tânăra a trecut prin momente cumplite în momentul în care și-a pierdut părintele, alături de care a stat până în ultimele clipe.

Fiica lui Maharu s-a făcut remarcată, de-a lungul timpului, cu felul ei „băieţos” de a fi, iar în prezent trece printr-un complex proces de tranziție. 

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Click!, tânara, care a făcut deja demersuri să-și schimbe numele din buletin în Samyr NST, face dezvăluiri despre apartenența la comunitatea LGBTQ. 

Tânara ne-a vorbit deschis despre relația pe care o are în prezent, dar și despre modul în care au reacționat părinții ei atunci când le-a mărturisit faptul că are o altă orientare sexuală.

Click!: Te afli în plin proces de tranziție. Când anume ai decis să treci de la Bianca Maharu la Samyr NST? 

Samyr NST: Sunt în procesul de tranziție. Sunt un bărbat trans! Am ales să trec la Samy( SAMYR ) NST și nu la alte apelative, NST venind de la numele meu de familie, care nu are legătură cu Maharu.

Click!: Care a fost mai precis momentul din viața ta care a determinat schimbarea? Practic, ești de nerecunoscut pentru cei care te știau din adolescență?

Samyr NST: Nu consider că este un moment sau ceva ce mi-a marcat sau influențat în vreun fel alegerea, ci pur și simplu am crescut, am ajuns să mă cunosc, să văd și să înțeleg cum arată fericirea pentru mine și să pot alege, în ciuda normalității din zilele noastre!

Click!: Pentru mulți această schimbare a ta a fost un șoc. În ce măsură ai avut de înfruntat prejudecățile oamenilor? Familia ta ce părere a avut? Te-a acceptat?

Samyr NST: Da, așa este, a fost un șoc mai ales pentru cei ce au făcut parte pentru lungi sau scurte perioade de timp din dezvoltarea mea ca și copil, adolescent, trecerea spre maturitate și după aceea legătura s-a rupt. Apoi, când ne-am reîntâlnit, au fost uimiți de evoluția mea, din punctul meu de vedere, din al lor nu știu. Fiecare este liber să vadă lucrurile din punctul lui de vedere.

Samyr NST: „Familia m-a ajutat, m-a susținut, oricât de dură a fost pentru ei vestea”

Cât despre prejudecăți sau pierderi ale oamenilor de lângă mine, consider că sunt alegeri. Ai dreptul la propria părere sau alegere de a rămâne lângă mine. Dacă nu ai capacitatea de a înțelege că, dincolo de tranziție și de aspect, este aceeași persoană și îmi judeci acțiunea de a fi liber și de a fi fericit, aleg să te scot din viața mea, așa cum și tu ai ales să judeci!

Familia mea m-a ajutat, m-a susținut și o va face în continuare, indiferent de cât de dură este pentru ei această veste! Nu am simțit nici o secundă ca nu m-ar susține, în schimb am simțit că mama cel puțin, deși mă susține și acceptă ceea ce mă definește, nu poate înțelege în totalitate … Tranziția are multe „de ce-uri?” la care încă nu și-a putut răspunde, dar cu siguranță trecând alături de mine prin tranziție și tot ce implică asta, acceptarea și înțelegea vor apărea.

Click!: Ce presupune, practic, această tranziție a ta? Înțeleg că ai făcut deja demersuri să-ți schimbi numele din buletin. 

„Am ales să-mi schimb actele! Ar fi penibil să arăt 100% ca un bărbat și să mă strige oamenii Bianca”

Samyr NST: Tranziția propriu-zisă constă în tratament hormonal pe bază de testosteron. În urma creșterii cantității de testosteron din corp, automat vor apărea și schimbările, cum ar fi: vocea se va îngroșa, masculiniza, părul va căpăta altă textură și intensitate, mandibula va fi mai proeminentă, apariția bărbii, practic așa cum începe pubertatea în cazul unui puști așa va începe și la mine schimbarea.

Da, am făcut demersurile pe cale legală administrativă de preschimbare a numelui și a prenumelui, iar în urma deciziei monitorului oficial voi merge mai departe pe cale juridică pentru preschimbarea CNP-ului. O acțiune complexă, dar care nu este irealizabilă, sunt drepturile mele care mi se cuvin în urma întocmirii unui dosar, care conține toate rapoartele medicale și dovezile necesare schimbării CNP-ului.

Am ales să-mi schimb și actele pentru că ar fi penibil să arăt 100% ca un bărbat și să mă strige oamenii Bianca și să mi se adreseze la feminin!

Click!: Ce alte schimbări vei face în viitorul apropiat în ce te privește? 

Samyr NST: Momentan, am multe planuri de viitor, care ușor, ușor, încep să se concretizeze, la general vorbind, iar dacă tu te referi planuri vis-a-vis de tranziție și de schimbarea actelor există și pentru acestea câteva pe „wishlist “ ( n.r. lista de dorințe), dar întâi în capul listei  sunt actele, schimbarea CNP-ului, obținerea drepturilor în totalitate ca și bărbat, apoi vom putea vorbi poate într-un alt interviu și despre alte planuri ce visează viitorul meu și al iubitei mele, Kinder.

Click!: Caracterizează-te în trei cuvinte la acest moment…

Samyr NST: Trei cuvinte caracteristice : ambițios, loial și luptător! 

„Nu mă indentific cu genul pe care-l am”

Click!: Cum privesc oamenii din societate noua ta identificare și cât de greu sau de ușor acceptă?

Samyr NST: Trăim în România, unde oamenii sunt destul de încuiați la minte, iar generațiile anilor ‘70-‘80 acceptă mai greu decât generația de după 2000 faptul că nu mă identific cu genul pe care-l am și cu certitudine mulți dintre oamenii pe care-i cunosc, după ce le explic anumite aspecte și înțeleg că rămân același om și nimic în afară de aspectul meu fizic și adresa nu se schimbă, cad de comun acord și, deși poate nu înțeleg, îmi respectă dorința. Deci, oamenilor explicându-li-se și vrând să afle de ce sau cum se întâmplă, ajung să respecte deciziile unui om aflat în minoritate.

Cred că, dacă ar fi o zonă mai mediatizată cu explicații plauzibile, fără prejudecăți și venind și cu argumente pro și nu doar contra, societatea va fi mai deschisă către acceptare! E nevoie de informație ca răutatea să se diminueze și nu de instigare la ură și la defăimarea unui om doar pentru că face parte dintr-o minoritate (care nu mai e deloc mică). Tot mai mulți oameni prind curaj să-și recunoască definirea și fericirea.

Click!: Ai o relație? Cum te privesc oamenii pe stradă când ești în compania lui Kinder ( am văzut că așa se intitulează)?

Samyr NST: Da, am o iubită de aproape un an de zile, cu care mă și expun, nu ezit să-mi arăt iubirea și să o fac să se simtă specială și unică atunci când este lângă mine în văzul oamenilor, și nu doar, chiar și pe social media! Tind să cred că oamenii înțeleg despre ce este vorba atunci când ne văd pe stradă, se simte chimia dintre noi, se văd anumite priviri, emoții pe care le transmitem, nu cred că toți oamenii ne pot privi ca și doi amici! Rare sunt momentele în care noi mergem de mână  sau în care s-ar putea surprinde mici gesturi tandre în societate, tocmai pentru că nu vrem să ieșim în evidență, să epatăm în vreun fel, dar nici nu ne eschivăm totuși de la arăta că suntem într-o relație.

Oamenii trebuie să înțeleagă că iubirea dintre două persoane de același sex este la fel ca cea dintr-un cuplu straight ( n.r: heterosexual), sau poate mai intensă! 

Eu și iubita mea alegem să nu ne expunem în societate 100% ca și cuplu, deși este vizibil, doar pentru simplu fapt că suntem două persoane gay și atragem deja din start dezgust pentru unii oameni, deși în anumite situații văd cupluri straight care îmi provoacă mie dezgust prin gesturile lor deplasate și deranjante vizual pe care le fac.

image

Cine a fost Nicu Maharu, supranumit „regele petrecerilor”? S-a iubit 13 ani cu Simona Sensual 

Nicolae Molea, alias Nicu Maharu, a devenit cunoscut în lumea mondenă datorită relaţiei de 13 ani pe care a avut-o cu Simona Suhoi, alias Sensual. Supranumit între prieteni și „regele distracției”, acesta era un obișnuit al cluburilor de noapte și al restaurantelor cu lăutari.

Starea lui de sănătate a început să se deterioreze încă din anul 2017. Atunci, el a suferit un atac vascular cerebral, în urma căruia a paralizat temporar pe partea dreaptă. 

Nicu Maharu s-a stins din viață în dimineața zilei de 21 martie 2019. Cel supranumit „regele petrecerilor” a pierdut lupta cu o boală nemiloasă, cancerul. Acesta fusese diagnosticat în urmă cu un doar an și de atunci a început tratamentul. Din păcate însă, nu s-a mai putut face nimic pentru Nicu Maharu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg